Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Για τα μάτια του μόνο!


    <p><strong>ΜΥΩΠΙΑ</strong></p><p>
    </p><p>
    Άν διαπιστώσετε ότι το παιδάκι σας δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να δει καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση , τότε το μικρό σας πάσχει από μυωπία.</p>

Η μυωπία, που είναι μια συνηθισμένη ασθένεια, εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 5-15 ετών. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να παρουσιαστεί και πιο νωρίς ακόμη και από την γέννηση του μικρού.

Σε όσο πιο μικρή ηλικία εμφανιστεί η μυωπία, τόσο πιο απαραίτητο κρίνεται να φορά γυαλιά το παιδάκι σε όλη την ζωή του.

ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ

Στην πάθηση αυτή, το παιδάκι δεν μπορεί να δει καθαρά όσα πράγματα βρίσκονται κοντά του. Δυσκολεύεται να ζωγραφίσει ή να διαβάσει, τρίβει πολύ συχνά τα ματάκια του.

Η υπερμετρωπία, εμφανίζεται από την γέννηση του μωρού και μπορεί να παρουσιάσει μια μικρή αύξηση τα πρώτα χρόνια ενώ σταθεροποιείται μετά την ηλικία των 5 ετών.

Μετά τα 8 όμως χρόνια υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί. Τα παιδάκια που έχουν μικρή υπερμετρωπία -μέχρι 2 βαθμούς- δεν είναι αναγκαίο να βάλουν γυαλιά εκτός άν έχουν ενοχλήσεις του τύπου πονοκέφαλος ή στραβισμός.

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το παιδάκι που έχει αστιγματισμό βλέπει θολά τα αντικείμενα , κρατάει το βιβλίο κοντά στο πρόσωπό του, πλησιάζει πολύ την τηλεόραση για να δει, πιθανόν να έχει και πονοκεφάλους...Ο αστιγματισμός, συνήθως, εμφανίζεται από την γέννηση και παραμένει σταθερός με μικρές αυξομειώσεις. Τα παιδάκια που έχουν μικρό αστιγματισμό -μέχρι 0,75 της διοπτρίας- δεν χρειάζονται γυαλιά αν δεν παρουσιάζουν πονοκεφάλους, ζαλάδες ή άλλες ενοχλήσεις.

Η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός λέγονται διαθλαστικές ανωμαλίες και αντιμετωπίζονται απλά και αποτελεσματικά με την χρήση κατάλληλων γυαλιών.

Σήμερα περίπου 1 στα 6 παιδιά, φοράει γυαλιά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...