Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Στάδια για να το προετοιμάσετε στον ύπνο!


    <p>Το παιδάκι σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να κοιμάται γύρω στις 13 ώρες κάθε μέρα.</p>

Αυτή είναι η θεωρία. Γιατί η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική καθώς η έλλειψη ύπνου είναι από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα που απασχολεί κάθε μητέρα.

Μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου που θα προετοιμάσει το παιδί να κοιμηθεί ίσως βοηθήσει αρκετά. Σας προτείνουμε μερικές συνήθειες που μπορείτε να καθιερώσετε κάθε βράδυ για να προετοιμάσετε ψυχολογικά το παιδί για τη διαδικασία του ύπνου.

1. Φροντίστε να είναι ήρεμο πριν κοιμηθεί. Αποφύγετε βίντεο. ιστορίες, παραμύθια και τηλεόραση που μπορεί να το τρομάξουν. Μην δημιουργείτε πολλούς θορύβους που θα το ταράξουν και φτιάξτε μια ήρεμη ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική.

2. Μείνετε μαζί του στο τέλος της ημέρας και προσπαθήστε να κάνετε αυτή την ώρα όσο γίνεται πιο τρυφερή και ευχάριστη. Ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα που θα βοηθήσει το παιδί να χαλαρώσει και όχι να το κουράσει.

3. Δώστε στο παιδί το γάλα του.

4. Κάντε του ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πλύντε τα δοντάκια του και φορέστε του πιτζάμες. Τις πιτζάμες θα τις βγάζετε το πρωί μόλις ξυπνήσει για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είναι σύμβολο ύπνου.

5. Ξαπλώστε στο πλάι του και διαβάστε του ένα χαρούμενο παραμύθι ( χωρίς μάγισσες, δράκους, λύκους και κακούς) ή με απαλή φωνή πείτε του ένα τραγουδάκι- νανούρισμα.

6. Δώστε του μια πεντάλεπτη διορία πριν τελειώσετε για να καταλάβει ότι έρχεται η ώρα του ύπνου και μην παραλέιψετε να του υπενθυμίσετε να πει "Καληνύχτα" στο μπαμπά και στο αγαπημένο του αρκουδάκι.

7. Δώστε του ένα φιλάκι, ευχηθείτε του "Όνειρα γλυκά", βάλτε το αγαπημένο του αρκουδάκι στην αγκαλιά του, διαβεβαιώστε το ότι θα είστε κοντά του και αν χρειαστεί κάτι να σας φωνάξει.

8. Κλείστε το φως και φροντίστε να βγείτε από το δωμάτιο πριν εκείνο αποκοιμηθεί.

Μέσα από αυτή την καθημερινή ρουτίνα το μικρούλι σας θα αρχίζει να ξεχωρίζει τα τη διασκέδαση και τα παιχνίδια της ημέρας από την ήρεμη μοναξιά της νύχτας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...