Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πώς θα πείσω το παιδί μου να πλένει τα χέρια του; (BINTEO)


    <p><span style="font-size:14px;">Το πλύσιμο των χεριών ειδικά πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του οργανισμού.</span></p>

Τι γίνεται όμως αν το μικρό σας αρνείται να πλύνει τα χέρια του και το κυνηγάτε στο σπίτι κάθε φορά που πρέπει να κάτσει στο τραπέζι για φαγητό;

Εφαρμόστε τα παρακάτω tips για να είστε σίγουροι πως ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής.

Χρήσιμες Συμβουλές για να ενθαρρύνετε το πλύσιμο των χεριών.

* Τα παιδιά λατρεύουν τα τραγούδια και τους ρυθμούς. Καθιερώστε ένα αστείο τραγούδι κάθε φορά που πλένετε τα χέρια είτε μετά την τουαλέτα είτε πριν το φαγητό.

Ξεκινήστε τη διαδικασία εσείς: εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να πιέσει την αντλία του υγρού σαπουνιού, μην το κάνετε εσείς αλλά βάλτε το χέρι σας πάνω από το δικό του και πιέστε απαλά για να το βοηθήσετε. Εάν ξεχάσει να βάλει το άλλο χεράκι κάτω από την αντλία, αφήστε το να ρίξει λίγο σαπούνι πρώτα στο δικό σας χέρι. Πείτε του μπράβο και κάντε το αντίθετο: ρίξτε εσείς λίγο σαπούνι στο χέρι του. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών, ώστε να μπορεί να πιέσει μόνο του την αντλία, παρά την κλασική πλάκα σαπουνιού που γλιστράει από τα χέρια.

* Χτίστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας: το να συγχαίρετε με ενθουσιασμό το παιδί σας ακόμα κι αν έχει καταφέρει μόνο τη μισή δουλειά στο πλύσιμο των χεριών οδηγεί σε μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το να διορθώνετε συνεχώς τα λάθη του. Για την ακρίβεια, τα λάθη αποτελούν πλούσιες ευκαιρίες για μάθηση.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη μίμηση: πάρτε το παιδί σας μαζί σας στην τουαλέτα. Δείξτε του πώς πλένετε τα χέρια σας πάντα μετά τη χρήση της τουαλέτας και κάντε το να προσέξει ιδιαίτερα όλες σας τις κινήσεις.

* Χρησιμοποιήστε το υποκριτικό παιχνίδι: Πάρτε μία κούκλα ή το βάτραχο Kandoo, καθίστε τον στο γιογιό ή το κάθισμα της λεκάνης, τραβήξτε το καζανάκι και βάλτε υγρό σαπούνι στα χεράκια του, περιγράφοντας τραγουδιστά όλα τα βήματα. Δείξτε στο παιδί σας πόσο διασκεδαστικό είναι όλο αυτό και ότι μπορεί να το κάνει και μόνο του.

* Απροθυμία: εάν το παιδί σας είναι απρόθυμο να πλύνει τα χέρια του, μην ξεκινήσετε διαμάχη αλλά κάντε το εσείς για εκείνο με ευχάριστο τρόπο. Έτσι, θα παρακινηθεί να το κάνει μόνο του κάποια στιγμή στο μέλλον.

* Για να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει τη σημασία της προσωπικής υγιεινής σε συνάρτηση με το φαγητό, υπενθυμίστε του να πλένει τα χέρια του κάθε φορά πριν το γεύμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο και δείξτε το στο παιδί σας εάν βρίσκεται σε προσχολική ηλικία:

invitromagazine.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...