Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πως να μάθω στο παιδί μου να φυσάει τη μύτη του;


    <p>Μια βουλωμένη μύτη ταλαιπωρεί το παιδάκι στον ύπνο και στο φαγητό καθώς δε ξέρει ή δε μπορεί να φυσήξει ακόμα τη μύτη του.</p>

Τα περισσότερα παιδάκια καταπίνουν τη βλέννα και ρουφούν προς τα μέσα όταν έχουν συνάχι. Συνήθως μπορούν να μάθουν να φυσάνε τη μυτούλα τους καλά γύρω στην ηλικία των 3 ετών.

Πως μπορούμε να το μάθουμε να φυσάει τη μύτη του;

1. Όλα τα παιδάκια παρατηρούν τους γονείς και προσπαθούν να τους μιμηθούν. Αρχίστε λοιπόν να φυσάτε τη μύτη σας μπροστά του με ένα χαρτομάντιλο και παροτρύνεται το να κάνει το ίδιο. "Για να δούμε αν μπορείς να φυσήξεις πιο δυνατά από μένα;"

2. Το παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα πως μπορεί να βγάζει αέρα από τη μυτούλα του όταν είναι βουλωμένη και νομίζει ότι δε μπορεί να φυσήξει. Για να το παροτρύνεται να μάθει την τεχνική μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία διασκεδαστική και απλή μέσα από το παιχνίδι. Πάρτε 2 μπαλίτσες από βαμβάκι, μία για εσάς και μια για το παιδί σας. Τοποθετήστε τη μπαλίτσα σε μια λεία επιφάνεια (πάτωμα, τραπέζι) και ορίστε ένα τέρμα. Στόχος του παιχνιδιού είναι να φτάσετε τη μπαλίτσα στο τέρμα φυσώντας με τη μύτη σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κλείνοντας με το χέρι σας το ένα ρουθούνι για να φυσάτε μόνο με το ένα.

3. Προσπαθήστε να του μάθετε τους κανόνες υγιεινής όταν θέλει να φυσήξει τη μύτη του. Είναι πολύ σημαντικό να πλένει τα χεράκια του πριν αλλά και μετά το φύσημα της μύτης. Φροντίστε να χρησιμοποιείται μόνο απαλά χαρτομάντιλα για να μη πληγώσετε ή ερεθίσετε τη μυτούλα του. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο αλείψτε στην περιοχή λίγο βαζελίνη ή ειδική κρέμα για τον ερεθισμό του δέρματος.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...