Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ήλιος και μωρό - Μέρος 2ο


    <p><strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω αντηλιακό;</span></span></strong></p>

Από την ηλικία των 6 μηνών και άνω , τα περισσότερα αντηλιακά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσετε. Για μικρότερες ηλικίες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Σε μικρό ποσοστό, όπως και στους ενήλικες, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργίες, για τον λόγο αυτό μην τα χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε τα πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια δέρματος. Προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς οινόπνευμα..

Τα παιδικά σκευάσματα περιέχουν τις ίδιες αντηλιακές χημικές ουσίες με αυτά των ενηλίκων, έχουν όμως ηπιότερη κρεμμώδη βάση και δεν περιέχουν άρωμα. Διαλέξτε αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 15 και άνω.

Το ηλιακό φως περιέχει υπεριώδη ακτινοβολία Α (UVA) και Β (UVB). Η UVB είναι περισσότερο καταστρεπτική, έχει βρεθεί όμως ότι και η UVA μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Προτιμήστε τα προϊόντα που προσφέρουν προστασία και από τις δύο αυτές μορφές υπεριώδους ακτινοβολίας.

Μην ανησυχήσετε άν δείτε το παιδί σας να γλύφει το αντηλιακό από τα χέρια του, γιατί δεν θεωρούνται τοξικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, χρησιμοποιούνται και σε σκευάσματα για τα χείλη.

Μην ξεχνάτε ότι προστασία από τον ήλιο χρειάζεται ακόμη και στη σκιά και ότι τα σύννεφα δεν εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία και εγκαύματα μπορεί να συμβούν ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα. Να θυμάστε , ότι τα παιδιά, μιμούνται τους ενήλικες γι΄αυτό δώστε τους το καλό παράδειγμα με το να είστε και εσείς προσεκτικοί με τον ήλιο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...