Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια επίσκεψη στην παιδική χαρά!


    <p>Η παιδική χαρά είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για βόλτα για τα παιδάκια. Τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, μονόζυγα, παιχνίδια στην άμμο...ένας μικρός παράδεισος στα μάτια των παιδιών.</p>

Όμως και σε έναν τέτοιο χώρο υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και εμείς πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλεια του παιδιού μας. Αφήστε το παιδάκι να απολαύσει την ελευθερία και τη χαρά του παιχνιδιού αλλά μην το αφήσετε ποτέ από τα μάτια σας. Ένας μικρός έλεγχος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και γενικά του χώρου της παιδικής χαράς είναι πολύ σημαντικός σε κάθε μας επίσκεψη.

Αρχικά πρέπει να ελέγξουμε αν οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ελέγξτε αν κάποια σίδερα είναι σκουριασμένα και ασταθή, σιγουρευτείτε αν οι κούνιες και οι τραμπάλες είναι καλά στερεωμένες και οι τσουλήθρες δεν έχουν επικίνδυνες προεξοχές.

Η παιδική χαρά πρέπει να είναι περιφραγμένη για να μην υπάρχει κίνδυνος να βγουν τα παιδιά έξω στο δρόμο και το έδαφος να είναι μαλακό για να μη χτυπούν καθώς παίζουν. Πολλές φορές στην άμμο υπάρχουν πεταμένα σπασμένα γιαλάκια, κουτάκια αναψυκτικών που μπορεί να τραυματίσουν το παιδάκι και ακαθαρσίες ζώων ή αποτσίγαρα.

Ακόμα τα μικρά παιδάκια παρασύρονται και προσπαθούν να μιμηθούν αυτά που κάνουν τα μεγαλύτερα παιδιά. Εξηγήστε του πως δεν μπορεί να κάνει τις ίδιες δραστηριότητες και μόνο με τη δική σας βοήθεια θα είναι ασφαλή.

Στην κούνια μη του επιτρέπεται να στέκεται όρθιο ή με τα γόνατα και να πηδάει από αυτή. Θα πρέπει να κατεβαίνει μόνο όταν σταματήσει τελείως. Μην το αφήσετε να κουνάει μια άδεια κούνια και κυρίως να περπατά πίσω ή μπροστά όταν άλλα παιδάκια κάνουν κούνια.

Στην τραμπάλα εξηγήστε του πως θα πρέπει να την κρατάει γερά με τα δυο του τα χεράκια και να κατεβαίνει μόνο όταν η μεριά του βρίσκεται στο έδαφός προειδοποιώντας πρώτα το άλλο παιδάκι ότι θέλει να κατέβει. Δεν πρέπει να σηκώνεται όρθιο πάνω στην τραμπάλα και να τη χτυπά δυνατά στο έδαφος.

Όσο για την τσουλήθρα θα πρέπει να του μάθετε να ανεβαίνει με προσοχή ένα ένα τα σκαλάκια και να γλιστρά προς τα κάτω μόνο όταν το παιδάκι που προηγείται έχει τελειώσει και έχει απομακρυνθεί τελείως. Όταν κατεβαίνει από την τσουλήθρα θα πρέπει να απομακρύνεται γρήγορα και σε καμιά περίπτωση να μη προσπαθήσει να ανέβει ανάποδα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...