Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παιχνίδια του 2ου χρόνου


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Το μωράκι στα 2 του χρόνια έχει αναπτύξει πολλές από τις ικανότητές του, και είναι σε θέση να κάνει πιο σύνθετες κινήσεις από αυτές που έκανε λίγο καιρό πριν.</span></span></p>

Μπορεί να χειριστεί τα παιχνίδια του με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά και φυσικά, έχει βαρεθεί τα παιχνίδια που είχε κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Θέλει να μάθει κι άλλα πράγματα,να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Τα παιχνίδια με τα οποία μπορεί να απασχοληθεί άνετα από δω και πέρα είναι τα εξής:

Παιχνίδια με σχήματα

Το παιδάκι μαθαίνει τα σχήματα μέσα από το παιχνίδι: τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι, ρόμβοι μπαίνουν σε μια συγκεκριμένη τρύπα και το παιδί μαθαίνει να ταιριάζει και να βάζει το καθένα στη σωστή του θέση.

Παζλ

Είναι σε θέση να ταιριάξει μια εικόνα που θα αποτελείται από 4-5 κομμάτια

Παιχνίδια κίνησης

Το πρώτο του ποδηλατάκι κάνει τώρα την εμφάνισή του. Ακόμη οι τσουλήθρες, οι κούνιες, οι τραμπάλες και το να τρέχει αποτελούν για το παιδί πηγή χαράς και μέσα από τη σωματική άσκηση μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του.

Παιχνίδια φαντασίας

Το παιδί μέσα από την φαντασία του σκηνοθετεί καταστάσεις, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αυτοκινητάκια, φορτηγά, πύργοι, κουζινικά, φάρμες με ζώα και πολλά άλλα, παίρνουν άλλη διάσταση στο μυαλουδάκι του και αναπτύσσεται η φαντασία του.

Κούκλες και μαλακά παιχνίδια

Τα παιχνίδια αυτά, είναι το καταφύγιό του. Η αγαπημένη του κουκλίτσα αποτελεί την καλύτερη παρέα του και είναι αχώριστοι. Την έχει μαζί του παντού, στη βόλτα του, στο τραπέζι που τρώει, στο κρεβάτι που κοιμάται.

Βιβλία

Βιβλία κατάλληλα για παιδιά, με ζωάκια, όμορφες παραστάσεις, φάρμες, πολύχρωμες ζωγραφιές, αλλά και βιβλία με κρυμμένες εικόνες, με ήχους και φωνές ζώων, με σχήματα και αυτοκόλλητα, είναι η πιο όμορφη και διασκεδαστική παρέα! Στα βιβλιοπωλεία θα βρείτε τεράστια γκάμα τέτοιων βιβλίων για το βλαστάρι σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...