Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

«Αντίο» μπιμπερό!


    <p>Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ του μωρού που συχνά καταλήγει σε εξάρτηση είναι το μπιμπερό.</p>

Όλες οι μανούλες φοβόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες όταν έρθει η ώρα να του το στερήσουμε. Υπάρχουν όμως μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να το δελεάσετε και να επιτύχετε πιο εύκολα το στόχο σας.

Η απεξάρτηση από το μπιμπερό είναι καλύτερα να γίνεται όσο πιο μικρό είναι το παιδάκι σας. Όσο καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολα θα μπορέσει να αποχωριστεί την αγαπημένη του συνήθεια. Η κατάλληλη ηλικία είναι γύρω στους 12 μήνες καθώς τότε αρχίζει να γίνεται ανεξάρτητο και να έχει την επιθυμία και την περιέργεια να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Αν όμως συνεχίσει να χρησιμοποιεί το μπιμπερό θα αρχίσει να αποκτάει συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του και θα αρνείται να αποχωριστεί το αγαπημένο του αντικείμενο.

Αρχίστε να το ενθαρρύνετε να τρώει μόνο του. Θα λερωθεί, θα πέσει το φαγητό κάτω στο πάτωμα αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα μέχρι να καταφέρει να πιάνει το κουτάλι μόνο του.

Αφήστε το να σας μιμηθεί. Αρχίστε να τρώτε παρεούλα στο τραπέζι για να βλέπει πως συμπεριφέρεστε την ώρα του φαγητού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σας παρατηρεί και θα προσπαθήσει και εκείνο να μιμηθεί και να υιοθετήσει τους τρόπους σας.

Επιβραβεύστε το και τονίστε του ότι τώρα συμπεριφέρεται σαν μεγάλος καθώς αυτή η συνήθεια ήταν τελείως μωρουδίστικη.

Αγοράστε μαζί καινούργια ποτηράκια με τον αγαπημένο του ήρωα και σε διάφορα χρώματα. Θα εντυπωσιαστεί και θα αντικαταστήσει ευκολότερα το μπιμπερό.

Αν το μπιμπερό είναι μέχρι τώρα ο πατροπαράδοτος τρόπος να κοιμάται προσπαθήστε να αρχίσετε να κάνετε πρώτα μικρές αλλαγές στην ρουτίνα του ύπνου του. Δεν πρέπει να είναι απότομη η αλλαγή γιατί θα το αναστατώσει. Μπορείτε να του διαβάσετε ένα παραμύθι ή να του τραγουδήσετε το αγαπημένο του νανούρισμα και φροντίστε να του δίνετε το γάλα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την ώρα που θα ξαπλώσει.

Ξεκινήστε την προσπάθεια πρώτα με νερό και φρουτοχυμούς και μετά γάλα.

Μην υποκύπτετε όταν σας παρακαλάει επίμονα ή όταν είναι άρρωστο.

Αποφύγετε να του δίνετε το μπιμπερό για να παίξει, να το κρατάει και να το βάζει απλά στο στόμα του. Χρησιμοποιήστε το μόνο για το λόγο που προορίζεται δλδ για να πιει το γάλα και το νερό του.

Αποφύγετε να του το στερήσετε σε δύσκολες περιόδους της ζωής του όπως όταν ξεκινάει παιδικό σταθμό, όταν ετοιμάζετε καινούργιο αδερφάκι, όταν μετακομίζετε κ.λ.π.

2 καλοί λόγοι να το κόψουμε!

1. Η παρατεταμένη χρήση του μπιμπερό μπορεί να δημιουργήσει ορθοδοντικά προβλήματα.

2. Το παιδάκι υπάρχει πιθανότητα να υποφέρει από ωτίτιδες. Όταν πίνει το γάλα του ξαπλωμένο μπορεί να περάσει από το πίσω μέρος του φάρυγγα και από κει στο εσωτερικό του αυτιού.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...