Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Σύγκαμα μωρού – Υπάρχει λύση;

    Σχεδόν όλα τα μωράκια «υποφέρουν» από το σύγκαμα ή αλλιώς παράτριμμα ή η δερματίτιδα της πάνας, αποτελεί την συχνότερη δερματοπάθεια της βρεφικής ηλικίας.

Το πώς δημιουργείται δεν είναι δεδομένο. Όλα δείχνουν ότι η υγρασία (ίσως ο σημαντικότερος προδιαθετικός παράγοντας), το pH, τα τοπικά χημικά ερεθιστικά (κυρίως από τα κακά και τα ούρα), η τριβή, καθώς και μύκητες, μικρόβια κ.α., παίζουν ρόλο.

Μανούλες μην ανησυχείτε! Υπάρχουν τρόποι για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των ερεθισμών αυτών.

Αρχικά , αυτό που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το μωρό σας από το να μην πάθει σύγκαμα είναι να το αλλάζετε τακτικά ώστε να μην διαβρώνεται το δερματάκι του από την υγρασία και την έκγλιση με την πάνα.

Να προτιμάτε να το πλένετε με νερό αντί να χρησιμοποιείτε υγρά μαντηλάκια.

Να μην βάζετε πολύ σφιχτά ρούχα πάνω από την περιοχή της πάνας.

Να χρησιμοποιείτε NOVAQUASOL chérie protective cream spray στον ποπό του μωρού όταν το αλλάζετε, αφού το πλύνετε, καθώς θα εμποδίσετε τα ούρα να φτάσουν στην περιοχή.

NOVAQUASOL SYNTHESI CMYK.jpg

Προτείνουμε τη NOVAQUASOL chérie protective cream spray καθώς με την έξυπνη μορφή της ΔΕΝ  απαιτείται επάλειψη ενώ αφαιρείται εύκολα με νερό χωρίς να αφήνει υπολείμματα και  χωρίς να επιβαρύνει με επιπλέον τριβή το ερεθισμένο δέρμα.

Επίσης, προστατεύει το δέρμα από ερεθιστικούς παράγοντες σχηματίζοντας ένα αδιάβροχο φιλμ στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.  Καταπραΰνει και ανακουφίζει από κνησμό, κοκκινίλες και ερεθισμούς και ευνοεί την επούλωση και ανάπλαση του δέρματος.  Τοποθετήστε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του μωρού σας την ειδική αυτή κρέμα κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα του.

Τί μπορείτε να κάνετε αν το μωρό σας παρ΄ όλη τη φροντίδα σας εμφανίσει σύγκαμα.

Μόλις παρατηρήσετε κοκκίνισμα στο δέρμα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων καλό είναι να προχωρήσετε άμεσα σε θεραπεία. Κάθε τέτοιο κοκκίνισμα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα μπορεί να μολυνθεί με μύκητες μιας και οι συνθήκες στην ευαίσθητη αυτή περιοχή είναι ιδανικές για την ανάπτυξή τους (υγρασία & θερμότητα).

  1. Αφήστε όσο το δυνατό περισσότερη ώρα το μωρό χωρίς πάνα για να αεριστεί η περιοχή.
  2. Συνεχίστε να  το αλλάζετε τακτικά  και να το πλένετε απαλά με νερό και ειδικό  σαπούνι (χωρίς σάπωνες).
  3. Χρησιμοποιήστε την NOVAQUASOL chérie protective cream spray για την αντιμετώπιση των ερεθισμών σε κάθε αλλαγή πάνας.
  4. Επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας εάν ο ερεθισμός επιμένει ή/και επιδεινώνεται γιατί αν η περιοχή είναι μολυσμένη με μύκητες, τότε ο γιατρός θα πρέπει να συστήσει ειδική αγωγή πχ  αντιμυκητιασικές αλοιφές κλπ.

mammyland.jpg




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...