Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Σωστή ενίσχυση του οργανισμού για τις ιώσεις “με το πρώτο κουδούνι”

    Σε λίγο καιρό θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές. Η διαδικασίαμετάβασης από την ξεγνοιασιά των διακοπών στην καθημερινότητα του σχολείου δεν είναι πάντα εύκολη.

“Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για το νέο αυτό ξεκίνημα”, όπως λέει η κα Δήμητρα Γιαννακάκου Ραζέλου Χειρουργός ΩΡΛ Έπιστημονικός Συν/της Ιασώ Παίδων .

Και τονίζει:

"Αρχικά θα πρέπει να φροντίσουμε τη διατροφή των παιδιών, να παρασκευάζουμε γεύματαυγιεινά στο σπίτι ,πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και να αποφεύγουμε έτοιμες επεξεργασμένες τροφές. Η σωστή ενίσχυση του οργανισμού προστατεύει τα παιδιά και από τις ιώσεις που πολλές φορές εμφανίζονται κατά την έναρξη του σχολείου.


Ένα από τα πιο σοβαρά σημεία που αξίζει να σταθούμε είναι ο ύπνος. Οι ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να διαφέρουν πολύ από αυτές του σχολικού έτους. Η σταδιακή προσαρμογή του παιδιού στον ύπνο νωρίς το βράδυ και την πρωινή έγερση είναι σημαντική ώστε ξεκούραστο και καλοδιάθετο να ξεκινήσει το σχολείο.

Δεν θα πρέπει να παραμελήσουμε έναν παιδιατρικό έλεγχο για τον έλεγχο των παιδιών μας, που συνήθως όμως γίνεται γιατί το απαιτούν τα σχολεία. Απαραίτητος είναι και οφθαλμολογικός και ακουολογικός έλεγχος των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα χωρίς αυτό να επηρεάσει την απόδοση των μαθητών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την καλή μας διάθεση και την αισιοδοξία για το νέο αυτό ξεκίνημα".

Πηγή: protothema.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...