Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πως θα κάνετε πιο εύκολο το πρωινό ξύπνημα για τα παιδιά

    Αγχώνεστε ότι σε λίγο καιρό που θα ξεκινήσουν τα σχολεία θα κυνηγάτε το μικρό σας να ξυπνήσει και να ετοιμαστεί; Πώς θα το πείσετε να ξυπνήσει εγκαίρως και να συνεργαστεί;

Ξυπνήστε το με μια γλυκιά καλημέρα αντί για φράσεις του τύπου «σήκω γρήγορα», «κάνε γρήγορα, έχουμε αργήσει» που υποδηλώνουν άγχος και εκνευρισμό. Αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο δώστε του τη δυνατότητα να βάζει και εκείνο ξυπνητήρι, ώστε να αισθάνεται ότι είναι υπεύθυνο για την ώρα που σηκώνεται από το κρεβάτι. Άλλες λύσεις είναι να του βάζετε το αγαπημένο του τραγούδι και να συμφωνείτε να σηκωθεί μόλις τελειώσει.

Μην παραλείπετε το πρωινό, ενημερώνοντας το παιδί ότι ακόμα και αν δεν θέλει να το φάει στο σπίτι, θα πρέπει να το φάει στο δρόμο. Αν βοηθάει, δώστε του τη δυνατότητα να ετοιμάζει μόνο του το πρωινό του συγκεντρώνοντας τα υλικά σε σημεία στα οποία έχει πρόσβαση.

Συμφωνήστε από το προηγούμενο βράδυ για τα ρούχα που θα φορέσει και ενθαρρύνετέ το να ντύνεται μόνο του με ρούχα που μπορούν εύκολα να φορεθούν.

Για να γίνουν όλα όπως πρέπει, βάλτε χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι σαν παιχνίδι. Στο πρώτο χτύπημα, θα πρέπει να φάει πρωινό, στο δεύτερο να ντυθεί και στο τελευταίο να φύγετε από το σπίτι. Η πιθανότητα να ακολουθήσει γιατί τους θυμίζει παιχνίδι είναι μεγάλη. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μερικά τραγούδια.

Για να εμπλουτίσετε την πρωινή ρουτίνα, βρείτε ευφάνταστες ιδέες που θα το κινητοποιήσουν και θα το βοηθήσουν να συνεργαστεί. Φροντίστε φυσικά να ξυπνάτε νωρίτερα από εκείνο για να μην τρέχετε πανικόβλητοι.

Επεξεργάστηκε από admin




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...