Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Παιδί και θάλασσα: Τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

    Από το δεύτερο έτος το παιδί μπορεί να αρχίσει τα πρώτα του μπάνια στη θάλασσα. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν χρειάζεται να το ζορίσετε να μπει μέσα στο νερό, αν δεν το επιθυμεί.

Αφήστε το να περνά ολόκληρο το χρονικό διάστημα που βρίσκεστε στην ακροθαλασσιά παίζοντας με την άμμο και τα κουβαδάκια του. 

Όταν πάλι το παιδί θέλει να κάνει μπάνιο, φροντίστε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας φορώντας του σωσίβιο και μένοντας δίπλα του διαρκώς.

Σε περίπτωση που το παιδί είναι μικρό, μην θεωρείτε πως είναι ασφαλές μέσα στη θάλασσα ή την πισίνα, επειδή φοράει σωσίβιο, μπρατσάκια ή κουλούρα. Για όσο χρονικό διάστημα παραμένει μέσα στο νερό, χρειάζεται οπωσδήποτε να είστε πολύ κοντά του.

Αν το παιδί είναι άνω των τεσσάρων ετών, είναι καλό να ξεκινήσει να μαθαίνει κολύμβηση με τη βοήθεια κάποιου δασκάλου. 

Ποτέ δεν αφήνουμε το παιδί μέσα ή δίπλα στο νερό χωρίς να το παρακολουθούμε. Κάποιος ενήλικας πρέπει πάντα να παραμένει πολύ κοντά του, έτσι ώστε να το βοηθήσει ακαριαία στην περίπτωση που συμβεί κάτι. 

Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά να κάνουν μπάνιο αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα και δεν τα αφήνουμε να μπαινοβγαίνουν στη θάλασσα τσιμπολογώντας.

678F8jV.jpg

Μαθαίνουμε στα παιδιά να μην κάνουν ποτέ βουτιές στη θάλασσα, αν καταρχήν δεν βεβαιωθούν πως το νερό έχει αρκετό βάθος και δεν έχει καμία απολύτως πέτρα ή βράχο στον πυθμένα. Προτιμότερο είναι να τα αποθαρρύνετε να βουτάνε με το κεφάλι.

Προφύλαξη από τον ήλιο

Όταν το μικρό παιδί παίζει στην παραλία ή κάνει μπάνιο στη θάλασσα, η άμμος και το νερό αντανακλούν ένα σημαντικό τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι αρκετή μόνο η αντηλιακή προστασία, αλλά επιβάλλεται να αποφεύγουμε την παραμονή στον ήλιο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., γιατί η ακτινοβολία είναι πάρα πολύ βλαβερή κι επικίνδυνη.

Στην περίπτωση που αναμένεται να απολαύσετε θαλάσσια σπορ, μεριμνήστε να φορέσετε άπαντες εγκεκριμένο σωσίβιο. Αν πάλι κάνετε βαρκάδα ή πάτε μία βόλτα με οικογενειακό σκάφος, και πάλι χρειάζεται να φοράτε όλοι σωσίβιο.

Καλά και προπάντων ασφαλή μπάνια!
 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...