Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Έξυπνα μυστικά για να τρώει πιο εύκολα

    Έρχεται η ώρα του φαγητού και το μικρό σας πιτσιρίκι παραπονιέται ότι δεν πεινάει; Προσπαθείτε συνεχώς για να φάει όλο του το φαγητό;

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που η ώρα του μεσημεριανού για ένα 2χρονο ή 3χρονο παιδί μπορεί να τους φαίνεται αγχωτική και κουραστική. Θα πρέπει να προγραμματίζετε όλα τα ενδιάμεσα γεύματα του παιδιού αλλά και να περιορίσετε στο παιδί να μην τσιμπολογάει μεταξύ των γευμάτων. 

Aπό τις τρελές ταχύτητες της καθημερινότητας συχνά τρώμε στο πόδι και υπάρχει η ανησυχία ότι δεν τρώει σωστά το παιδί για να αναπτυχθεί. Έτσι το παιδί κάνει συνήθεια το συχνό τσιμπολόγημα. 

Τα μικρά παιδιά δεν χρειάζεται να τρώνε κάτι συνεχώς ακόμη και αν πρόκειται για υγιεινές επιλογές όπως φρούτα και λαχανικά. Παιδικά νηπιακής ηλικίας αντέχουν έως και 2-3 ώρες χωρίς να φάνε ενώ τα λίγο μεγαλύτερα ακόμη και 3-4 ώρες.

Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 2 ετών, χρειάζονται περίπου 1000 θερμίδες ημερησίως. Έτσι, υπολογίστε περίπου τι πραγματικά τρώει το παιδί και ίσως βρείτε γιατί δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον με το φαγητό του. 

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί έχει ενδιαφέρον για το φαγητό, αλλά γκρινιάζει με τον τρόπο τον οποίο πρέπει να φάει; Όταν βρίσκεται σε ηλικία έως 3 ετών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καρεκλάκι φαγητού ώστε να μην ταλαιπωρείται με το να ανέβει με τα γόνατα στην καρέκλα, ή να καθίσει σε κάποιο μαξιλάρι και να μην είναι πραγματικά άνετα.

Τα καρεκλάκια φαγητού είναι ιδανικά για φαγητό αλλά και για το παιχνίδι του παιδιού, καθώς προσφέρουν ανατομικό κάθισμα στο παιδί, και έναν ευρύ χώρο ώστε να ακουμπήσει το φαγητό του αλλά και το παιχνίδι του, για να τρώει με μεγαλύτερη όρεξη.

baby room 1.jpg

Το καρεκλάκι φαγητού Happy, συνδυάζει φαγητό και παιχνίδι! Διαθέτει ειδικό καλάθι για παιχνίδια, είναι άνετο για το παιδί και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο για να μην το έχετε συνεχώς ανοιχτό. 

baby room 2.jpg

Εάν ο χώρος, δεν είναι  αγαπημένος σας σύμμαχος, προτιμήστε την καρέκλα φαγητού booster. Το ύψος και ο δίσκος του φαγητού είναι ρυθμιζόμενα. Ιδανική επιλογή για παιδιά μικρότερης ηλικίας!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...