Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Το μυστικό για να γίνει το παιδί σας υγιής ενήλικας

    Tην ευεργετική επίδραση της άσκησης σε μικρή ηλικία στην μετέπειτα, ενήλικη ζωή του παιδιού απέδειξε νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Physiology & Behaviour.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Θίοντορ Γκάρλαντ υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που αθλούνται συστηματικά στα σχολικά χρόνια τους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκούνται ως ενήλικες, γεγονός που αναμένεται να τους χαρίσει ευεξία και υγεία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού διεξήγαγαν πειράματα σε αρσενικά ποντίκια, τα μισά από τα οποία τα τάισαν επιλεκτικά, ώστε να τρέχουν πολύ, ενώ τα υπόλοιπα αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Μισοί από τους ποντικούς που ήταν δρομείς και μισοί από την ομάδα ελέγχου είχαν πρόσβαση στον τροχό όταν ήταν 24 ημερών, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν.

Εκείνοι που είχαν πρόσβαση, έτρεχαν στον τροχό καθημερινά για 21 ημέρες,

Μετά το πέρας των τριών εβδομάδων, οι ερευνητές απέσυραν τους τροχούς για επτά εβδομάδες και στη συνέχεια έδωσαν πρόσβαση για δύο εβδομάδες σε όλους τους ποντικούς, που συμμετείχαν στην έρευνα.

Όπως διαπίστωσαν τα ποντίκια που είχαν μάθει από μικρά να τρέχουν στο τροχό, έδειχναν προτίμηση στον τροχό και είχαν αυξημένες επιδόσεις.

Σημειώνεται ότι μια εβδομάδα ζωής στους ποντικούς ισοδυναμεί με περίπου 9 μήνες στους ανθρώπους.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...