Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Παιδιά και έφηβοι κινδυνεύουν από μη ορθή χρήση φαρμάκων


    <p><span style="font-size:14px;">Κατάχρηση στα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι περισσότερο πιθανό να κάνουν τα παιδιά στην προ-εφηβεία, με τους ειδικούς να καλούν τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για την σωστή χρήση των οικιακών φαρμάκων.</span></p>

Σε έρευνα που έγινε, αποδεικνύεται πως τα παιδιά ξεκινούν να παίρνουν πρωτοβουλία λήψης οικιακών φαρμάκων στην πέμπτη ή έκτη τάξη. Μάλιστα, το 2012 κατέφτασαν τουλάχιστον 300.000 περιπτώσεις παιδιών στα Κέντρα Δηλητηριάσεων που είχαν κάνει κατάχρηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε παιδιά ηλικίας έξι ως δεκαεννέα ετών, ενώ περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις από αυτές εμπλέκουν σφάλματα στη φαρμακευτική αγωγή και κατάχρηση.

Επιπλέον, μια έρευνα ανάμεσα σε 600 γονείς απέδειξε ότι συχνά αυτοί υπερεκτιμούν τις γνώσεις των παιδιών τους από σε ότι αφορά τα οικιακά φάρμακα, όπως οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη μη λήψη των φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες ή το συνδυασμό πολλαπλών φαρμάκων ταυτόχρονα. Οι περισσότεροι γονείς πίστευαν πως τα παιδιά τους θα τους απευθύνονταν αν είχαν ερωτήσεις σχετικά με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. «Αυτό είναι ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα που μπορεί να έχει απειλιτικά αποτελέσματα παιδιών και εφήβων.

Τα βλέπω αυτά, στο γραφείο μου κάθε μέρα, ” δήλωσε η Δρ Tanya Altmann, παιδίατρος στην Καλιφόρνια. Η Altmann συστήνει στους γονείς να διδάξουν τα παιδιά τους σχετικά με τα δραστικά συστατικά των φαρμάκων και να αποθηκεύουν τα φάρμακα και τα σιρόπια του βήχα μακριά από τα παιδιά.

life2day.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...