Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Γιατί δεν πρέπει να σχολιάζετε το βάρος του παιδιού σας;

    Αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και αρνητική εικόνα για το σώμα μπορεί να έχουν τα σχόλια για το βάρος του παιδιού, ακόμα και αν αυτά είναι καλοπροαίρετα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Eating & Weight Disorders.

Χωρίς να διαχωρίσουν τα καλοπροαίρετα από τα κακοπροαίρετα σχόλια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιοδήποτε σχόλιο θυμάται για το σώμα της ένα κορίτσι, οδηγούσε σε μεγαλύτερο δείκτη μάζας και σε κακή σχέση με το σώμα της ως ενήλικας, ακόμα κι αν δεν είχε παραπανίσια κιλά.

Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που τις είχαν αποκαλέσει «χοντρές» ως παιδιά ήταν πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκες μεγαλώνοντας, ακόμα κι αν είχαν φυσιολογικό βάρος, όταν ήταν παιδιά. Όσον αφορά στους άντρες, επηρεάζονται και εκείνοι από σχόλια για την εμφάνισή τους, αλλά δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους αν δεν είναι ψηλά ή μυώδη.

Οι επιπτώσεις από τα σχόλια των γονέων για το βάρος των παιδιών τους έχουν διαπιστωθεί και από άλλες έρευνες, δείχνοντας πως το υπερβολικό ενδιαφέρον για το σωματικό βάρος μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη λύση είναι να υιοθετήσει έναν υγιή τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση για να διατηρεί ένα υγιές βάρος.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...