Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οι 15 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης!

    Ζεστό κρασί, παραμυθένια σκηνικά, τοπικές λιχουδιές και η ευκαιρία για ψώνια μέχρι τελικής πτώσης σε μερικές από τις πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη!

Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις 30 μέρες μακριά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσετε από τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές αγορές!

Ανακαλύψτε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε μια από τις 15 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές, που συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε.

Βερολίνο, Γερμανία

4CTzOqf.jpg

Πότε: από 24 Νοεμβρίου έως 1η Ιανουαρίου

Στο Βερολίνο θα βρείτε περίπου 50 χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες γεμίζουν την πόλη κάθε χρόνο. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή είναι στο Kaiser Wilhelm Gedächtniskir. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε έργα τέχνης, κοσμήματα και διακοσμητικά. Δοκιμάστε παραδοσιακό ζεστό κρασί και κάστανα ψητά στα κάρβουνα.

Βρυξέλλες, Βέλγιο

wxZVcBB.jpg

Πότε: από 28 Νοεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου

Η χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών είναι αναμφισβήτητα αφιερωμένη στους καλοφαγάδες. Εδώ θα βρείτε υπέροχες σοκολάτες, τυριά, γλυκίσματα κάθε είδους, αλλά και κρεατικά με τη συνοδεία κρασιού και μπύρας. Η αγορά γίνεται μεγαλύτερη κάθε χρόνο, διαθέτοντας 240 πάγκους, που πωλούν τρόφιμα, ποτά, καλλιτεχνικές δημιουργίες και στολίδια. Αφού τελειώσετε με τα ψώνια σας μπορείτε να απολαύσετε πατινάζ στον πάγο στο τεράστιο παγοδρόμιο, που στήνεται κάθε χρόνο, αλλά και το φαντασμαγορικό show με τα φώτα στην πλατεία Grand Place.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

DxuLgAk.jpg

Πότε: από 18 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου

Πριν από το άνοιγμα της αγοράς, τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί από επαγγελματικές επιτροπές, που απαρτίζονται από μέλη διαφορετικών οργανισμών. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι τα όλα προϊόντα είναι χειροποίητα, σύμφωνα με την παράδοση. Διασκεδάστε με την οικογένεια σας με υπαίθριο θέατρο, παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα.

Κοπεγχάγη, Δανία

Z4dDy9B.jpg

Πότε: από 15 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Στην όμορφη πόλη της Κοπεγχάγης, η ατμόσφαιρα είναι αυθεντική και λιγότερο εμπορική από ότι σε άλλες πόλεις. Χριστουγεννιάτικα ξωτικά κατακλύζουν την πόλη και το περίφημο πάρκο Tivoli έχει μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα περίπτερα της αγοράς είναι διακοσμημένα σύμφωνα με τη δανέζικη και σκανδινανική παράδοση, με το ξύλο να κυριαρχεί δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τα παιδιά θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη σε ένα θέατρο του 19ου αιώνα και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο θεματικό πάρκο, πατινάζ στον πάγο και rollercoasters.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

kbDrCkG.jpg

Πότε: από 11 Νοεμβρίου έως 22 Δεκέμβρίου

Η εορταστική ατμόσφαιρα, που πλανιέται αυτές τις μέρες στο Δουβλίνο έχει μετατρέψει την πόλη σε μια τεράστια παραμυθούπολη. Οι ντόπιοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα και στολίζουν την πόλη τους για να καλωσορίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα στηθεί σε ένα υπέροχο σκηνικό γύρω από το ναό του Αγίου Στεφάνου με την δημιουργία πάνω από 60 ξύλινων σαλέ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πανέμορφα ιρλανδικά χειροποίητα δώρα, όπως ξύλινες χειροτεχνίες και να δοκιμάσουν νόστιμα εδέσματα. Γευτείτε ποκ κορν, κρέπες, παραδοσιακά γλυκά και σιντριβάνι σοκολάτας, ενώ θα ζεσταίνεστε με ένα ποτήρι ζεστό κρασί.

Fira de Santa Llúcia, Βαρκελώνη, Ισπανία

vm3BYHm.jpg

Πότε: από 25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Στην πολύβουη πόλη της Βαρκελώνης, αυτή η χριστουγεννιάτικη έκθεση, η οποία χρονολογείται από το 1786, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια διαθέτοντας πάνω από 300 πάγκους. Μπορείτε να αγοράσετε κάθε είδους χειροποίητα δώρα και στολίδια, καθώς και να επισκεφθείτε την μεγαλειώδη φάτνη με τα ομοιώματα σε ανθρώπινο μέγεθος, που δεσπόζει στην πλατεία Sant Jaume.

Αξίζει να αγοράσετε το πιο περίεργο έκθεμα της αγοράς, τον Καταλανό caganer, που κλέβει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια παραδοσιακή μικροσκοπική φιγούρα, που απεικονίζει έναν άνθρωπο με κατεβασμένο το παντελόνι να κάνει την “ανάγκη του”. Κατά τη διάρκεια των εορτών διοργανώνονται πολλές εκθέσεις, μουσικές παρελάσεις και διαγωνισμοί.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

j0fllYd.jpg

Πότε: από 15 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου

Ελάτε σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων στολισμένη με 5 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, στην μεγαλύτερη αγορά των Χριστουγέννων στη Σουηδία. Ανάμεσα στα κυριότερα αξιοθέατα της περιλαμβάνεται μια περιοχή, που θα σας ταξιδέψει στη Λαπωνία, με το Βόρειο Σέλας, τους ταράνδους και φυσικά τον Άγιο Βασίλη να εντυπωσιάζουν. Η αγορά περιλαμβάνει και ένα ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι με καλλιτεχνικές δημιουργίες, το Designtornet, όπου μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά δώρα από περίπου 80 παραδοσιακούς πάγκους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σουηδικές σπεσιαλιτέ, όπως το καπνιστό ψάρι και το polkagrisar, ένα παραδοσιακό γλύκισμα.

Αμβούργο, Γερμανία

nYvoBBE.jpg

Πότε: από 25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Σε μια χώρα, διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, ένα όμορφο σκηνικό και ένα ενδιαφέρον motto σας προσκαλούν στην αγορά του Αμβούργου. Το φετινό σύνθημα είναι "Η Τέχνη αντί του Εμπορίου” και η γοητεία αυτής της αγοράς είναι ότι το ζεστό κρασί σερβίρεται από καλλιτέχνες τσίρκου και κλόουν. Τα προϊόντα προέρχονται από όλη τη Γερμανία και παρουσιάζονται σε θεματικές σειρές από πάγκους, μπροστά από το εντυπωσιακό Δημαρχείο. Μερικοί από τους πιο γνωστούς πειρασμούς είναι τα κεραμικά είδη, φτιαγμένα από καλλιτέχνες της περιοχής Lausitz και φυσικά η περίφημη μελόπιτα της Νυρεμβέργης. Εκτός από την παραδοσιακή αγορά θα βρείτε 15 ακόμα διαφορετικές, σε όλη την πόλη.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

KB336ID.jpg

Πότε: από 29 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου

Μια κλασική χριστουγεννιάτικη αγορά, που λειτουργεί από τον 16ο αιώνα, η αγορά της Νυρεμβέργης Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις τέχνες, τα αντικείμενα τέχνης και τα γλυκίσματα, που προσφέρει. Οι 180 περίπου πάγκοι, οι οποίοι διακοσμούνται με κόκκινα και λευκά υφάσματα στήνονται στην πλατεία Hauptmarkt. Μάλιστα, οι πιο όμορφα στολισμένοι βραβεύονται, όπως επίσης και όσοι προσφέρουν τα καλύτερα εδέσματα και το καλύτερο κρασί. Εδώ θα δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα, φρέσκο μελόψωμο, ζεστό κρασί και επίσης Zwetschgenmännle, ένα μείγμα από καρύδια, σταφίδες και αποξηραμένα δαμάσκηνα, στο σχήμα μικρής κούκλας.

Πράγα, Τσεχία

fc7RilV.jpg

Πότε: από 1η Δεκεμβρίου έως 1η Ιανουαρίου

Η αγορά των Χριστουγέννων στην Πράγα επικεντρώνεται περισσότερο στα ασυνήθιστα τρόφιμα και ποτά, παρά στα δώρα. Μην χάσετε το μεθυστικό λικέρ από μέλι, το παραδοσιακό ποτό της Τσεχίας. Στους δρόμους θα δείτε μεγάλες δεξαμενές νερού, γεμάτες κυπρίνους, οι οποίοι είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έδεσμα της περιοχής. Η αρχιτεκτονική στην Πράγα είναι απλά εκπληκτική και φυσικά αυτή την εποχή του έτους, τα γεμάτα φώτα κτίρια συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Z1vVJWy.jpg

Πότε: από 21 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στην κεντρική πλατεία Residence, η γραφική αγορά του Σάλτσμπουργκ θυμίζει κάτι από τη “Μελωδία της ευτυχίας” με παραστάσεις από παιδικές χορωδίες, αλλά και τη χορωδία της πόλης να μαγεύουν τους επισκέπτες. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δώρων για να αγοράσετε, που περιλαμβάνει παραδοσιακά χειροτεχνήματα, χειροποίητα πλεκτά και αντικείμενα τέχνης. Χαρίστε στον εαυτό σας ψημένα κάστανα και νόστιμα γλυκά του Σάλτσμπουργκ, τα οποία θα συνοδεύσετε με ζεστό κρασί ή punch.

Στοκχόλμη, Σουηδία

cWr6SqJ.jpg

Πότε: από 28 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Απολαύστε τη βόλτα σας γύρω από τους πάγκους στην Στοκχόλμη σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον δίπλα στο νερό. Στην πόλη λειτουργούν τέσσερις Χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά η πιο διάσημη είναι εκείνη της παλιάς πόλης. Παραδοσιακά δώρα, που πωλούνται σε ξύλινες καλύβες, σε ένα όμορφο σκηνικό με λιθόστρωτα δρομάκια και άφθονα ζεστά μέρη για να χαλαρώσετε με ένα ποτό.

Στρασβούργο, Γαλλία

937LCZp.jpg

Πότε: από 29 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου

Η αγορά αυτή εκτείνεται σε μια σειρά από πλατείες και σε διάφορους δρόμους της πόλης, ειδικά γύρω από τις πλατείες Münsterplatz και Broglieplatz. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου λειτουργεί από το 1570 και είναι η παλαιότερη της Γαλλίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι το31 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με πολλά φώτα, στην πλατεία Kleber. Στους πάγκους θα βρείτε μια ποικιλία από στολίδια και είδη δώρων. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε σοκολάτες και Bredele, τα οποία προέρχονται από την Αλσατία και είναι παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων.

Στουτγάρδη, Γερμανία

4OEVc8A.jpg

Πότε: από 26 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Σε μία από τις παλαιότερες αγορές, η οποία χρονολογείται από το 1692, θα βρείτε 300 πάγκους γύρω από την παλιά πόλη της Στουτγάρδης. Σε αυτή την περιοχή απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων, ενώ τα κτίρια και οι δρόμοι είναι όμορφα διακοσμημένοι, με τις μυρωδιές του πεύκου και του πικάντικου κρασιού να πλανώνται στον αέρα. Η εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύεται από υπέροχες συναυλίες, που πραγματοποιούνται στα σκαλία του Δημαρχείου και στην αναγεννησιακή αυλή του Παλιού Παλατιού. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγάρδης είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις χειροποίητες δημιουργίες από το Μέλανα Δρυμό. Δοκιμάστε αποστάγματα φρούτων και αγοράστε κομψές παντόφλες και πλεκτά καπέλα.

Βιέννη, Αυστρία

3Fabl29.jpg

Πότε: από 16 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Σε ένα λαμπρό σκηνικό στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, μουσικοί συνοδεύουν ρυθμικά τους επισκέπτες. Αυτή η αγορά, η οποία χρονολογείται από το 1294, έχει περίπου 150 πάγκους που πωλούν τα δώρα των Χριστουγέννων. Το άρωμα του ζεστού κρασιού, του μαλλιού της γριάς και των ζαχαρωμένων φρούτων γεμίζουν τον αέρα. Για τα παιδιά υπάρχουν εργαστήρια χειροτεχνίας στο δημαρχείο και πόνυ για ιππασία στο πάρκο.

Πηγή: news.gr

 

 

Επεξεργάστηκε από vicky86




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...