Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Το πιο ισχυρό πρότυπο ενός παιδιού: Ο γονέας

    Τα παιδιά είναι «σφουγγάρια». Αυτή η έκφραση συνοψίζει όλο το άρθρο μας. Κοιτούν και επεξεργάζονται κάθε, μα κάθε πληροφορία γύρω τους και συνηθίζουν να τη μιμούνται. 

Κι έτσι, τα παιδιά  μιμούνται τους γονείς τους και μεγαλώνοντας μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς. Μεγάλη ευθύνη για τους γονείς λοιπόν. Μεγάλη ευθύνη καθώς είναι αποδεδειγμένη η επιρροή τους στην εξέλιξη των παιδιών τους. 

Βλέπετε, σύμφωνα με γενετιστές και επιστήμονες κοινωνικής ψυχολογίας, είναι σύνηθες σε μία οικογένεια να επαναλαμβάνονται λογής συμπεριφορές από τη μία γενιά στην άλλη. Αν λοιπόν, σε ένα σπίτι μία οικογένεια τρώει κάθε Κυριακή μαζί, τότε το παιδί μεγαλώνοντας θα θέλει να τρώει κάθε Κυριακή μαζί με τους γονείς του. Αντίστοιχα όμως, είναι πιθανό να υιοθετήσει και συμπεριφορές όχι τόσο θετικές όπως το κάπνισμα. Μελέτες έχουν δείξει πως παιδιά που οι γονείς τους καπνίζουν, πίνουν αρκετό αλκοόλ, ασκούν σωματική ή λεκτική βία, το πιθανότερο είναι να μεγαλώσουν εφαρμόζοντας αργότερα, την ίδια συμπεριφορά στη δική τους οικογένεια. 

Είναι λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν οι γονείς τη σημασία της λειτουργίας των θετικών προτύπων στα παιδιά. Και ως τέτοια ορίζονται πρώτοι από όλους οι γονείς (για όσα προαναφέρονται) και έπειτα κοινωνικά πρότυπα από τομείς της μουσικής, της επιστήμης, του αθλητισμού, τα οποία ασκούν εμμέσως εξίσου έντονη επιρροή στην εξέλιξη της συμπεριφοράς ενός παιδιού. 

Έτσι, οι γονείς προσφέρουν μία θετική εικόνα στα παιδιά τους καλλιεργώντας την υψηλή αυτοεκτίμησή τους και τα ηρωικά πρότυπα που τα παιδιά επιλέγουν καλλιεργούν το πάθος τους.

Έχοντας επίγνωση της επιρροής αυτής, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο εκπαίδευσης. Αυτό το εργαλείο το χρησιμοποιούμε στην ανατροφή των παιδιών μας για να τους περάσουμε θετικά συναισθήματα όπως την υπομονή, τον σεβασμό, την πειθαρχία, τη γενναιοδωρία, το πάθος, την αισιοδοξία, την καλοσύνη και παράλληλα να αντιληφθούν πως η ασυνέπεια, η υποκρισία κ.α. μπορούν να τα αποπροσανατολίσουν στη ζωή τους. 

Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε τα ηρωικά πρότυπα που έχουν επιλέξει τα παιδιά σας και μαζί βρείτε τα στοιχεία που μπορούν να επιδράσουν θετικά προς την ψυχολογία τους. 

Οπότε γονείς να θυμάστε, μπορεί το «μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά», αλλά είναι στο χέρι σας να δώσετε την ευκαιρία στο παιδί σας να αφοσιωθεί, να παθιαστεί και να κυνηγήσει τα όνειρα του όπως εκείνο αισθάνεται.

Δοκιμάστε το quiz-personality test από την Kinder μέσα από το οποίο μπορείτε να βρείτε με ποια προσωπικότητα ταυτίζεται περισσότερο το παιδί σας, βάσει των ενδιαφερόντων που έχει. Έτσι, θα μπορέσετε να κατευθύνετε τα παιδιά σας αναλόγως με την κλίση που ήδη έχουν. Αν πχ. η προσωπικότητα με την οποία ταυτίζονται περισσότερο βάσει του τεστ, είναι ο Αϊνστάιν τότε αμέσως ξέρετε πως το παιδί σας έχει μία αυθόρμητη «αγάπη» για τις επιστήμες. 

Σημείωση: Αυτόματα με ΚΑΘΕ ολοκλήρωση του τεστ, μπαίνετε στην κλήρωση για απολαυστικά Κinder δώρα.

Η Kinder, με γνώμονα πάντοτε το παιδί, δημιούργησε μία σειρά παιχνιδιών για το αυγό Kinder Joy, εμπνευσμένη από ήρωες που συνδέονται με τον κόσμο της φαντασίας, της πραγματικότητας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι ήρωες αυτοί έχουν λειτουργήσει ως πρότυπα των παιδιών αλλά κυριότερα αποτελούν ένα κίνητρο προς τα παιδιά να χαράξουν τη δική τους πορεία στη ζωή και να κυνηγήσουν όλο πάθος τους στόχους και τα όνειρά τους.

666x510.png

Μπορείτε λοιπόν, να βρείτε μέσα στο αγαπημένο σοκολατένιο, καλοκαιρινό αυγό Kinder Joy, τα αγαπημένα Teen Idols από 16 διαχρονικά αλλά και σύγχρονα ινδάλματα (μεταξύ των οποίων: Αϊνστάιν, ο Ρονάλντο , o Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Χάμιλτον και η Τζέσι Τζέι) που έχουν απεικονιστεί σε εφηβική ηλικία, για να γίνουν ακόμη πιο προσιτά στα παιδιά. Με κάθε ήρωα θα βρείτε διασκεδαστικά, χαρακτηριστικά αξεσουάρ του κάθε ινδάλματος και αναδυόμενες κάρτες με αυτόγραφα και πληροφορίες  για το κάθε teen idol, αυτοκόλλητα και άλλα απίθανα δώρα! 

Ακολουθώντας τη διαδρομή του Kinder Joy στo Facebοοk ή στο http://www.teenidols.gr/, μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό Teen Idols και να δοκιμάσετε το personality quiz μέσα από το οποίο μπορείτε να βρείτε με ποια προσωπικότητα ταυτίζεται περισσότερο το παιδί σας, βάσει των ενδιαφερόντων που έχει. Έτσι, θα μπορέσετε να κατευθύνετε τα παιδιά σας αναλόγως με την κλίση που ήδη έχουν. Αν πχ. η προσωπικότητα με την οποία ταυτίζονται περισσότερο βάσει του τεστ, είναι ο Αϊνστάιν τότε αμέσως ξέρετε πως το παιδί σας έχει μία αυθόρμητη «αγάπη» για τις επιστήμες. Ταυτόχρονα, μπαίνετε και στην κλήρωση για απολαυστικά δώρα Kinder Joy!
 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...