Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Ξεσπά η Έλντα Πανοπούλου: «Βλέπω τους Έλληνες να περπατούν σκυφτοί»

    Η Έλντα Πανοπούλου βλέποντας πόσο άσχημα βιώνουν την κρίση οι Έλληνες έγραψε το παρακάτω μήνυμα στο facebook.

«Βλέπω τους Έλληνες να περπατούν σκυφτοί. Με ώμους κυρτούς, βαρείς από φόβο και αγωνία για ένα αύριο που ξέχασε να φτάσει..... Βλέπω τους Έλληνες να περπατούν σκυφτοί. Και την παλιά τους λεβεντιά και το φιλότιμο και την ανδρεία να έχουν μείνει πια σκιές, που τους ακολουθούν βουβά, με έναν ίσκιο μικρό , που πια δεν τους σκεπάζει. Βλέπω τα μάτια των εφήβων. Να αναζητούν το "μέγα" , το "τρανό", το "όμορφο" κι αυτά να λείπουν, να χάνονται ολοένα, δίνοντας θέση στο μέτριο , στο μικρό, στο εκμαυλισμένο.

Βλέπω την "λαμογιά" να γίνεται θρησκεία , βλέπω το ψέμα να γίνεται η "μόνη αλήθεια". Και εκεί που οι πόρτες άνοιγαν διάπλατα για ένα ποτήρι δροσερό νερό κι ένα γλυκό του κουταλιού, πήγε και φώλιασε η καχυποψία , ο φόβος και το μίσος. Γιατί φτώχυνε ο κόσμος μας. Κι από λεφτά κι από αισθήματα. Και θυμώνουμε, εξαγριωνόμαστε ο ένας με τον άλλον , λες και δεν χωράμε όλοι πια σ αυτόν τον τόπο. Κι ας έφυγαν τόσα παιδιά μας, τόσοι φίλοι μας....

Και κρυβόμαστε. Πίσω από μια οθόνη , που μας κρατά ανώνυμους κι ελεύθερους να βρίζουμε , να λοιδορούμε , να κατακρίνουμε και να χλευάζουμε . Και χωριστήκαμε στα δυο ....για να χωρίσουμε αυτά που πια δεν έχουμε. Κάποτε - κάποτε γινόμαστε φιλάνθρωποι για να διαφημιστούμε, λες και χρειάζεται προβολή η ανθρωπιά... Βλέπω τους Έλληνες να περπατούν σκυφτοί και σκέπτομαι "ΣΙΓΑ , Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.." Ελντα Πανοπουλου 2/6/2017»

image (1).jpg




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...