Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

37.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

    Πιο πολλά από 37.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα πρόκειται να παραμείνουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών, με τους γονείς να έρχονται για άλλη μια φορά προ μιας δυσάρεστης έκπληξης.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, σε ρεπορτάζ σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Όπως είπε, τα παιδιά που θα παραμείνουν απ'έξω είναι γύρω στις 37.000 με 38.000, ενώ την περασμένη χρονιά ήταν 30.000.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γκοτσόπουλο, η αρνητική αυτή κατάσταση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ενώ όσοι δικαιούνται είναι πολλαπλάσιοι των θέσεων.

«Υπάρχει σημαντική ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό, χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.

SofRmUa.jpg

Πάτρα: Διανυκτέρευσαν για μία θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έξω από τα γραφεία του δήμου

Ενδεικτική της μεγάλης αγωνίας των γονιών σε ολόκληρη τη χώρα να μπορέσουν να διασφαλίσουν μία θέση για τα παιδιά τους αποτελεί το γεγονός ότι πάρα πολλοί γονείς στην Πάτρα, δικαιούχοι voucher για είσοδο των παιδιών τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας, δημιούργησαν ουρές και διανυκτέρευσαν έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του δήμου.

Οι γονείς, τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας, έγραφαν με στιλό τον αριθμό στο χέρι τους και περίμεναν να ανοίξουν τα γραφεία σήμερα στις 7 το πρωί, προκειμένου να αποκτήσουν τις πολυπόθητες βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές.

Για ποιον λόγο ωστόσο δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, από τη στιγμή που χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους εγγραφής των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Την απάντηση δίνει το tempo24.gr το οποίο επικαλείται τους γονείς που περίμεναν ολόκληρο το βράδυ δημιουργώντας ουρές μπροστά από τα γραφεία του δήμου:

«Η ΕΤΑΑ ανακοίνωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, όμως πέταξε το μπαλάκι στους δήμους για την αξιολόγηση. Ο δήμος εντούτοις, καθώς δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, απαιτεί από τους γονείς να μεταβούν στις υπηρεσίες για βεβαιώσεις και κατόπιν όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του.

Ελλοχεύει μολαταύτα ο κίνδυνος να προηγηθεί ο καθένας και να προλάβει να καπαρώσει θέση για το δικό του παιδί και να μείνει κάποιος άλλος απ'έξω, και ας έχει πιο πολλά μόρια, διότι έχει χάσει την προτεραιότητα».

Πληροφορίες αποκαλύπτουν πως στην Πάτρα αναμένεται ότι σχεδόν 800 παιδιά θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...