Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Συγκλονιστικές, αληθινές φωτογραφίες από τη στιγμή της ωορρηξίας!


    <p>Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, απεικονίζουν λεπτομερώς όλες τις φάσεις της ωορρηξίας και αποτελούν σπάνιο υλικό που αποδεικνύει τη σταδιακή απελευθέρωση του ωαρίου από το ωοθυλάκιο…</p>

BhyYPlQ.jpg

(Το κίτρινο “αυγό-τζελ” είναι το ωάριο που σταδιακά εξέρχεται από το ωοθυλάκιο. Το λευκό-ροζ πλαίσιο που διακρίνετε γύρω από το ωοθυλάκιο είναι η ωοθήκη)

Η ωορρηξία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που αποτελεί κορύφωση της σοφίας της φύσης.

Εξαρτάται από πολλούς ορμονικούς, χημικούς, περιβαλλοντικούς, ακόμη και συναισθηματικούς παράγοντες. Με τη γέννηση της γυναίκας, μέσα στην ωοθήκη υπάρχουν περίπου 350.000 πρόωρα ωοθυλάκια.

Απ’ αυτά μόνο τα 300-400 θα οδηγηθούν σε ωοθυλακιορρηξία, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής της ηλικίας.

TeuES0w.jpg

(Το ωάριο βρίσκεται ακόμη προσκολλημένο στο ωοθυλάκιο)

Στην αρχή της ωορρηξίας, περίπου 15-20 ωοθυλάκια ωριμάζουν με την επίδραση ορμονών, αλλά συνήθως ένα γίνεται τελικά το κυρίαρχο και οδηγείται σε ρήξη και απελευθέρωση του ωαρίου, το οποίο απορροφάται από τη σάλπιγγα και αναμένει τη γονιμοποίησή του.

Jv22Z8K.jpg

(Το ωάριο έχει σχεδόν απελευθερωθεί)

qTPuZfZ.jpg

(Πραγματοποιείται η ρήξη του ωαρίου, το οποίο εν συνεχεία θα απορροφηθεί από τη μία σάλπιγγα)

Το ωάριο συνήθως επιβιώνει για 12-24 ώρες και μετά υποστρέφεται. Η ωορρηξία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και δεν ειναι “εκρηκτική” όπως πολλοί πιστεύουν. Η απελευθέρωση δηλαδή του ωαρίου γίνεται σταδιακά και δεν πρόκειται για κανέναν “μηχανισμό” που ξαφνικά εκρήγνυται και αυτόματα πραγματοποιείται η απελευθέρωση το ωαρίου.

Οι φωτογραφίες εξασφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργείου λαπαροσκοπικής, από τον παγκοσμίου φήμης γυναικολόγο, J. Donnez. “Αιτία” για το φωτογραφικό αυτό ντοκουμέντο, στάθηκε μια 45χρονη ασθενής του από το Βέλγιο, στην οποία έτυχε να συμβαίνει ωορρηξία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Το άρθρο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.drkakaletris.gr, του Μαιευτήρα Γυναικολόγου – Χειρουργού, Δημήτρη Κακαλέτρη.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...