Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την αιθαλομίχλη


    <p><span style="font-size:14px;">Συναγερμός έχει σημάνει στις κρατικές υπηρεσίες λόγω της αιθαλομίχλης. Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή της δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.</span></p>

Για τις περιόδους όπου η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Μερικά από αυτά είναι η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων καθώς και όλων των φορτηγών δημόσιας χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί και οι υγειονομικές αρχές οι οποίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία κυρίως των μικρών παιδιών αλλά και των ευπαθών ομάδων. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μέτρα που πρέπει να πάρετε.

• Όσοι έχετε βρέφη και μικρά παιδιά καλό θα είναι να μην πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός αν πρόκειται για μεγάλη ανάγκη.

• Περιορίστε στα μικρά παιδιά κάθε είδους έντονη σωματική δραστηριότητα, γιατί λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κιλό βάρους σώματος, έχουν μεγαλύτερες ανάγκες κατανάλωσης οξυγόνου και η έκθεσή τους σε οποιοδήποτε ρύπο είναι μεγαλύτερη.

• Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όταν το παιδάκι έχει άσθμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από πέρυσι κιόλας, προειδοποίησε για τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η αιθαλομίχλη στην καρδιά, στα αγγεία και στους πνεύμονες. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα η Ελλάδα λόγω της μεγάλης χρήσης καυσόξυλων, χαρακτηρίστηκε από τον ΠΟΥ, ως χώρα υψηλού κινδύνου στους θανάτους της ΧΑΠ (χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας).

tro-ma-ktiko.blogspot.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...