Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μελαμίνη και σε γάλα υγρής μορφής


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Οι κινεζικές αρχές εντόπισαν την ουσία μελαμίνη και σε γάλα σε υγρή μορφή, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από τρεις από τις πιο σημαντικές γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.</span></span></p>

Ειδικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις γαλακτοβιομηχανίες σε εθνικό επίπεδο οδήγησε στον εντοπισμό ιχνών μελαμίνης σε ορισμένα προϊόντα των κινεζικών εταιρειών Mengniu, Yili και Guangming, μετέδωσε το CCTV, επικαλούμενο την αρχή που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων.

Οι έλεγχοι αυτοί σε εθνικό επίπεδο άρχισαν μετά τον εντοπισμό της χημικής ουσίας μελαμίνη σε γάλα σε σκόνη. Τέσσερα βρέφη πέθαναν από αυτό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 6.244. Το σκάνδαλο ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα και αφορά επίσης τη γαλακτοβιομηχανία Sanlu, η οποία προμηθεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της κινεζικής αγοράς με αυτό το φθηνό γάλα σε σκόνη, το οποίο ήταν επιμολυσμένο με μελαμίνη.

Παράλληλα και οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν μελαμίνη σε ροφήματα, παγωτά και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την κινεζική γαλακτοβιομηχανία Yili και ζήτησαν την ανάκλησή τους.

Το Κέντρο Διατροφικής Ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ βρήκε μελαμίνη σε 8 από τα 30 προϊόντα της Yili και ζήτησε από την γαλακτοβιομηχανία να σταματήσει την πώλησή τους και την ανάκληση όσων έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Επίσης, συνέστησε στο κοινό να σταματήσει την κατανάλωση προϊόντων αυτής της επωνυμίας.

Την ίδια στιγμή δεκάδες κινέζοι δικηγόροι και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κινητοποιούνται για να υποστηρίξουν τις οικογένειες των βρεφών που πέθαναν ή νόσησαν μετά την κατανάλωση του μολυσμένου γάλακτος.

Τα θύματα θέλουν οπωσδήποτε να αποζημιωθούν και αν η κυβέρνηση δεν το κάνει, θα αναληφθεί η μεγαλύτερη στα χρονικά συλλογική νομική δράση", δήλωσε ο Λι Φανγκπίνγκ, ένας από τους 73 δικηγόρους και ακτιβιστές που βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, όπου εδρεύει η γαλακτοβιομηχανία Sanlu, η μεγαλύτερη εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα σε σκόνη, συνέλαβε 12 ανθρώπους σε σχέση με την παραγωγή και την προμήθεια του γάλακτος αυτού, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...