Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κρήτη



ccs-16414-13873991791276_thumb.jpgΛουκέτο έβαλαν από σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στους δήμους του Ηρακλείου, του Λασιθίου και του Ρεθύμνου, σύμφωνα με απόφαση των δημάρχων των τριών νομών, καθώς οι δήμοι αντιδρούν στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση με την οποία περιορίζεται η κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σταθμών και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης.

Ως την Παρασκευή θα επιδιωχθεί συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, από την οποία θα ζητηθεί η επαναπροκήρυξη των προγραμμάτων, που αφορούν τις συγκεκριμένες κοινωνικές δομές ή η παράταση στην υποβολή αιτήσεων γι αυτές.

Παράλληλα, θα γίνουν προσπάθειες για να διασφαλιστεί το κόστος λειτουργίας τους από εθνικούς πόρους ή το 20% των οριζόντων δράσεων του προγράμματος «Θησέας».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αν οι διεκδικήσεις δεν φέρουν αποτέλεσμα, οι δήμαρχοι θα συναντηθούν εκ νέου για να προγραμματίσουν νέες κινητοποιήσεις.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...