Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Θηλασμός για υψηλό IQ


    <p>Σύμφωνα με τους ερευνητές ο παρατεταμένος θηλασμός βελτιώνει τη νοημοσύνη του παιδιού.</p>

Ερευνητές, σύμφωνα με το webmd, με επικεφαλής τη Dr. Mandy Belfort της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης δήλωσαν ότι τα στοιχεία, που αφορούσαν περίπου 1.300 παιδιά, δείχνουν πως ο παρατεταμένος θηλασμός του βρέφους σχετίζεται με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Για κάθε μήνα θηλασμού, υπήρχε μια περαιτέρω βελτίωση στην επίδοση τόσο των παιδιών της ηλικίας των τριών όσο και των επτά. Από την άλλη, πάντως, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια ανάλογη βελτίωση στα τεστ κινητικών ικανοτήτων, μνήμης και δεξιότητας στο σχέδιο.

Ο ελληνικής καταγωγής γιατρός Δημήτρης Χρηστάκης του Ινστιτούτου Ερευνών του Νοσοκομείου Παίδων του Σιάτλ επισημαίνει πως, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο θηλασμός του μωρού επί ένα έτος αναμένεται να αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης του παιδιού κατά περίπου τέσσερις μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Δ. Χρηστάκης, οι χώροι εργασίας πρέπει να διευκολύνουν τις θηλάζουσες μητέρες, ενώ ο δημόσιος θηλασμός πρέπει να αποστιγματιστεί, με τις κατάλληλες καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού.

entertv.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...