Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις

    Η Ισπανία αποτελεί την περισσότερο ενεργή χώρα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο στον κλάδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και ακολουθείται από τη Ρωσία και τη Γαλλία, με βάση τα δεδομένα τα οποία δημοσιεύθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) που έλαβε χώρα στη Γενεύη.

Στην Ισπανία πραγματοποιούνται σχεδόν 110.000 κύκλοι εξωσωματικής τον χρόνο, έναντι 95.000 στη Ρωσία και 90.500 στη Γαλλία.
         
Σχετική πανευρωπαϊκή μελέτη ανακοίνωσε ο δρ Κάρλος Κάλχαζ-Χόρχε από την πλευρά της ESHRE.
        
Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:
         
•     Οι κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ευρωπαϊκή ήπειρο εξακολουθούν να προκρίνουν την μέθοδο της μικρογονιμοποίησης ωαρίων ή αλλιώς ενδοκυτταροπλασματικής ένεσης σπερματοζωαρίου (Intra Cytoplasmic Sperm Injection - ICSI) αντί της παραδοσιακής εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF - In Vitro Fertilization), με ποσοστό 2 προς ένα, μια τάση η οποία είναι ορατή πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο.
         
•     Ωστόσο τα ποσοστά κύησης είναι μεγαλύτερα στην IVF (34,6%) σε σύγκριση με εκείνα στην ICSI (33,1%). Η δεύτερη εξελίχθηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90 ως ειδική θεραπεία για την ανδρική υπογονιμότητα σε περιπτώσεις προβλημάτων στο σπέρμα, αλλά τώρα πια εφαρμόζεται γενικότερα.
         
•     Τα ποσοστά κύησης έχουν πιά σταθεροποιηθεί σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο (σχεδόν στο 35% για την IVF και στο 33% για την ICSI) και δεν παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Εξακολουθούν εντούτοις να μεγαλώνουν τα ποσοστά κύησης από τη δωρεά ωαρίων (κοντά στο 50% σήμερα).
         
•     Η επιτυχής κατάληξη στην εγκυμοσύνη είναι συνεχώς υψηλότερη, στην περίπτωση που η μεταφορά του εμβρύου στη μήτρα της γυναίκας πραγματοποιείται στο στάδιο της βλαστοκύστης (πέμπτη ημέρα) και όχι πιο νωρίς (την τρίτη ημέρα).
         
•     Οι γεννήσεις διδύμων από εξωσωματική γονιμοποίηση εξακολουθούν να βαίνουν μειούμενες στην Γηραιά ήπειρο (ανέρχονται πιά περίπου στο 17%).
         
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...