Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ελαιών Loft. Συμβουλές για μια τέλεια δεξίωση


    <p><strong>Ναι ή όχι σε έναν ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων;</strong></p>

Σε ποιόν δεν αρέσει ένας ανοιχτός χώρος με ωραία θέα? Γιατί να μη δώσετε στους καλεσμένους σας κάτι εναλλακτικό που να ξεφεύγει από τον κλασικό, κλειστό χώρο? Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ο ανοιχτός χώρος είναι μία πολύ καλή ιδέα.

Προγραμματίζοντας τη δεξίωση σε εξωτερικό χώρο

Το να βρεις μια αίθουσα δεξιώσεων, είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία, κατά τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης. Γι’ αυτό το λόγο παραθέτω μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην επιλογή του χώρου.

Ποιοί είναι οι στόχοι σας για τη δεξίωση;

Καλό είναι να έχετε θέσει από την αρχή κάποιους στόχους, όπως για παράδειγμα την τοποθεσία του χώρου, τον στολισμό που θέλετε να έχετε, ώστε να υπάρχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε;

Αν ο προϋπολογισμός σας δεν είναι αρκετά μεγάλος, τότε να επιλέξετε έναν χώρο που θα σας παρέχει all-inclusive υπηρεσίες. Να μην έχει ξεχωριστή χρέωση για το φαγητό και ξεχωριστή για τον χώρο. Συνήθως στις περισσότερες τέτοιου είδους περιπτώσεις, χρεώνουν

αρκετά τον χώρο και λιγότερο το μενού, καθώς χαμηλώνουν και την ποιότητά του.

Τι γίνεται στη περίπτωση που βρέξει;

Πριν κλείσετε σε έναν εξωτερικό χώρο, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι είναι ικανός να σας καλύψει σε κάθε περίπτωση. Επειδή η φύση είναι απρόβλεπτη και ακόμα και σε περίοδο καλοκαιριού υπάρχει η πιθανότητα βροχής, καλό θα ήταν ο χώρος εξαρχής να έχει φροντίσει για κάθε τέτοιου τύπου περίσταση, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Είναι κατάλληλη η τοποθεσία;

Επιλέξτε μία κατάλληλη τοποθεσία, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των καλεσμένων σας. Θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος χώρος, δηλαδή να είναι κοντά σε συγκοινωνίες, να έχει χώρο στάθμευσης κτλ.

Κατά πόσο το menu συναντά τους στόχους σας;

Πρέπει να ξέρετε από την αρχή τον τύπο της δεξίωσης που θα κάνετε. Για παράδειγμα, αν έχετε πολλούς νέους καλεσμένους θα ήταν ωραίο να κάνετε ένα cocktail party. Αν από την άλλη είστε πιο παραδοσιακοί ή έχετε αρκετούς, μεγαλύτερους σε ηλικία καλεσμένους,

τότε προτιμήστε ένα μενού buffet ή σερβιριζόμενο. Γενικά, οι περισσότεροι χώροι έχουν εναλλακτικούς τύπους μενού για όλες τις προτιμήσεις και μπορούν να σας κατευθύνουν.

Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που χαρίζει ένας ανοιχτός χώρος σε μία εκδήλωση, είναι η ενέργεια και η φρεσκάδα. Ένας αναζωογονητικός χώρος που κρατάει τους καλεσμένους σας κοινωνικούς και δραστήριους. Εάν επιλέξετε

έναν τέτοιο χώρο, φροντίστε να είστε δημιουργικοί, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Extra Tip

Επιλέξτε έναν χώρο που να μην προσφέρει catering, αλλά να έχει ιδιόκτητη κουζίνα, αν θέλετε ποιοτικό φαγητό, καθώς τα περισσότερα catering, έχουν το φαγητό έτοιμο αρκετές μέρες πριν τη δεξίωση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...