Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ανεπιθύμητοι οι οροθετικοί και τα αγέννητα παιδιά τους (!) στα ελληνικά νοσοκομεία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Είναι τόσο πολλά τα στραβά και οι ελλείψεις στο τομέα της υγείας στην χώρα μας, και τόσο χαμηλά ο δείκτης εμπιστοσύνης του κοινού απέναντι στην δημόσια περίθαλψη που πλέον τίποτε δεν μας προκαλεί εντύπωση.</span></span></p>

Ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Η Οδύσσεια μιας οροθετικής και ενός νεογέννητου» έρχεται να περιγράψει την άθλια κατάσταση και σε αυτό τον τομέα στο Ελλαδιστάν του 2011:

Στη χώρα μας οι οροθετικοί δεν είναι αποδεκτοί και το ίδιο και τα αγέννητα παιδιά τους, αναφέρει στην «Ε» η διευθύντρια του Κέντρου Ζωής -για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS- Ελενα Γιαμμά. «Προ μηνός μία οροθετική έγκυος -περιγράφει ο αποσπασμένος ιατρός μαιευτήρας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Παππάς- έφτασε στο "Αττικόν" νοσοκομείο με πόνους γέννας. Εκεί περίμενε χωρίς να της χορηγηθεί η αντιρετροϊκή αγωγή, από τη στιγμή που αναμενόταν να γεννήσει.

Το σχέδιο ήταν να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Ωρες αργότερα η γυναίκα έφτασε στο μαιευτήριο "Ελενα Βενιζέλου" όπου λειτουργεί άτυπα μονάδα κύησης για τις γυναίκες με ειδικές λοιμώξεις. Την παρέλαβα αμέσως και μέχρι να τη μεταφέρω στην αίθουσα τοκετού είχε γεννήσει φυσιολογικά»!

Στη χώρα μας «πολλοί γιατροί αρνούνται την φροντίδα στους οροθετικούς», λέει η Ελενα Γιαμμά.

Αν ..θέλετε να ανεβάσετε την πίεσή σας μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο-καταγγελία.

Εμείς με αφορμή την επιτυχημένη περσινή σειρά του MEGA το Νησί, προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας να ξανανοίξει την Σπιναλόγκα και να μαζέψει εκεί όλους τους Έλληνες οροθετικούς. Αφού εδώ και τόσα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις υποδομές για τη νοσηλεία, περίθαλψη και τις υγιειονομικές ανάγκες ανθρώπων με ειδικές λοιμώξεις, ας τους πετάξουμε, σε ένα ξερονήσι να ησυχάσουμε.

Τουλάχιστον να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε μία πολιτισμένη χώρα..




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...