Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Έρευνα για την τοξικότητα της πάνας μιας χρήσης


    <p>Οι πάνες μιας χρήσης έγιναν δημοφιλής και ευρέως γνωστές τις τρείς τελευταίες δεκαετίες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η χρήση των πανών μιας χρήσης, είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την στειρότητα των ανδρών και τον καρκίνο των όρχεων.</p>

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία, αναφέρει ότι οι πάνες μιας χρήσης, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος ενός αγοριού.

Οι Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Kiel ανακάλυψαν ότι η πλαστική επένδυση στις πάνες μιας χρήσης, αυξάνει την θερμοκρασία του οσχέου ένα βαθμό. Οι υψηλές θερμοκρασίες του οσχέου, είναι γνωστό ότι μειώνουν των αριθμό των σπερματοζωαρίων στους ενήλικες.

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν, ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να εξηγήσει την άνοδο της ανδρικής υπογονιμότητας και τη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, κατά την διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.

Βαμβακερές πάνες

Ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων των Ευρωπαίων ανδρών, έχει μειωθεί 25% τα τελευταία 25 χρόνια και περίπου 27.000 ζευγάρια Βρετανών, αναζητούν κάθε χρόνο θεραπεία, για να αντιμετωπίσουν την υπογονιμότητα.

Οι Γερμανοί ερευνητές, εξέτασαν την θερμοκρασία του οσχέου σε 48 μωρά αγόρια, πάνω από δύο 24ώρα. Τα μωρά φορούσαν είτε πάνες μιας χρήσης με την πλαστική επένδυση, είτε βαμβακερές πάνες. Διαπίστωσαν ότι οι πάνες μιας χρήσης, μειώνουν την κανονική ψύξη των όρχεων, ενώ οι βαμβακερές-επαναχρησιμοποιούμενες πάνες, δεν επηρεάζουν καθόλου την θερμοκρασία. Επίσης, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του οσχέου στα αγόρια με τις πάνες μιας χρήσης, είναι πιθανό να αυξηθεί περισσότερο, όταν αυτά υποφέρουν από πυρετό.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

Σε άρθρο του περιοδικού «Archives of Disease in Childhood», που δημοσιεύτηκε από την British Medical Journal, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα τους ήταν σημαντικά και συγκεκριμένα.

“Είναι πιθανό η παρατεταμένη αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων, κατά ένα ποσοστό να επηρεάζει την ανάπτυξη των όρχεων του βρέφους”.

Επιπλέον προσθέτουν “Η χρήση της πλαστικής πάνας, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των όρχεων, στην σπερματογένεση και ενδέχεται να διευκολύνει την ανάπτυξη του καρκίνου των όρχεων”.

Ο Tim Hedgely, Πρόεδρος της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης για την Γονιμότητα, σχολίασε "Αυτή η έρευνα είναι συγκλονιστική και πολύ σημαντική για όλους μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πάνα μιας χρήσης, δημιουργεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον στο παιδί, ενώ η βαμβακερή πάνα απορροφά και συγκρατεί την υγρασία".

Ο Peter Stephenson, εκπρόσωπος της Absorbent Hygiene Products Manufacturers Association, που αντιπροσωπεύει κατασκευαστές πανών μιας χρήσης, απέρριψε την μελέτη. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι : “Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς αυτής της μελέτης.”

*Όσχεο : (Οι δύο όρχεις, που είναι οι γεννητικοί αδένες του άνδρα, παράγουν τα σπερματοζωάρια και γεννητικές ορμόνες, όπως την τεστοστερόνη. Οι όρχεις βρίσκονται έξω από την κοιλιακή περιοχή και περιβάλλονται για προστασία από ένα σάκο, το όσχεο).

www.charliebanana.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...