Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

«Το μωρό μου φτάνει» - ένα σπουδαίο ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον τοκετό και την εγκυμοσύνη


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Ένα ντοκιμαντέρ για τον τοκετό και την εκγυμοσύνη, που έλαβε βραβείο κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2011, θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 15 Σεπτεμβρίου στο σινεμά Microcosmos στην Λεωφόρο Συγγρού.</span></span></p>

Η ταινία ονομάζεται «Το μωρό μου φτάνει» και παρουσιάζει την υπέρμετρη ιατρικοποίηση της γέννας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του φιλμ: «Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά μας σήμερα στην Ελλάδα. Με άξονα τις αφηγήσεις μαμάδων που μας διηγούνται πώς έζησαν τον τοκετό τους, το θέμα απλώνεται από το βιωματικό στο επιστημονικό κομμάτι και από εκεί στις πολιτισμικές και ανθρωπολογικές του προεκτάσεις.»

Επίσης η ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Ναυπλίου, αναφέρεται στην ταινία με πολύ καλά σχόλια:

Το μωρό μου φτάνει» δείχνει μια διαφορετική πλευρά από εκείνη που έχουμε συνηθίσει για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Μέσα από αντικρουόμενες απόψεις μαιευτήρων, μαιών, παιδιάτρων, ψυχολόγων αναδεικνύεται η ανάγκη να αντιμετωπιστούν ο τοκετός και η εγκυμοσύνη με λιγότερο παρεμβατικό τρόπο και με περισσότερο σεβασμό στην νέα ζωή που κυοφορείται.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου στο σινεμά Microcosmos, Λεωφ. Συγγρού 106, Στάση Μετρό: «Συγγρού-Φιξ».

Ώρες προβολών: 19.00 και 20.45.

Επίσης όποια μανούλα θέλει μπορεί να κάνει download το ντοκιμαντέρ από την ιστοσελίδα www.tomoromouftanei.gr (απαιτείται αγορά συνδρομής €8).




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...