Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το μαγικό χάδι της μαμάς

    Οι μαμάδες κατά τα λεγόμενα των παιδιών έχουν μαγικές ικανότητες!

Χτυπάνε, κλαίνε και μόλις η μαμά δώσει το μαγικό φιλί στο σημείο που χτύπησαν ο πόνος ως δια μαγείας περνάει!

Γιατί η αγκαλιά της; Πόση δύναμη κρύβει μέσα στην αγκαλιά της; Πόσο θεραπευτική και ηρεμιστική είναι;

Η αγκαλιά της μαμάς είναι πάντα ανοιχτή, δεν κλείνει ποτέ! 24 ώρες το εικοσιτετράωρο είναι εκεί και περιμένει κάθε περιστατικό!

Για να ησυχάσει τα παιδιά της, να τα παρηγορήσει, να τα κοιμίσει, να τα ακινητοποιήσει αν χρειαστεί, να κουρνιάσουν μέσα στη ζεστή αγκαλίτσα της έτσι για να νιώσουν απλά προστατευμένα.

Κάθε μέρα το μαγικό χάδι της μαμάς είναι απαραίτητο για εκείνα! Το περιμένουν, το έχουν ανάγκη. Το βράδυ που είναι έτοιμα για ύπνο θέλουν το χάδι της, το φιλί της, κι αν δουν κανένα κακό όνειρο τρέχουν και πάλι πίσω σε εκείνη να τα κρύψει στην αγκαλιά της. Εκεί δεν μπορεί να τα πειράξει κανείς!

Ένα απλό χάδι στο κεφαλάκι και αμέσως το προσωπάκι τους παίρνει μία γαλήνια μορφή.

Θυμάμαι τον εαυτό μου σαν παιδί. Χτυπούσα, έβλεπα αίμα έβαζα τα κλάματα και όταν η μαμά μου, μου έδινε μαγικό φιλί δεν είχα τίποτα! Το μαγικό φιλί πάει από γενιά σε γενιά γιατί το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα στο γιό μου...

Το χάδι της μαμάς και το φιλί της είναι δύναμη, ασφάλεια, αγάπη, παρηγοριά... Είναι το Α και το Ω που χρειάζονται καθημερινά τα παιδάκια μας! Για την αγάπη δεν το συζητώ. Είναι το κυρίως συστατικό για να μεγαλώσει.

Το χάδι της μαμάς είναι αυτό που το έχεις ανάγκη σε όποια ηλικία κι αν φτάσεις! Πάντα έχεις την ανάγκη του... Πάντα το ζητάς! Ειδικά στα δύσκολα είναι αυτό που θα σου δώσει δύναμη, θα σε παρηγορήσει και θα σε ενθαρρύνει για να πας ένα βήμα παρά πέρα!

Δώστε χάδια, αγκαλιές και φιλιά στα μικρούλια σας! Είναι μαγικά! Είναι της μαμάς και έχουν μεγάλη σημασία μεγαλώνοντας για εκείνα! Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο! Είναι σαν να τα τροφοδοτείς με μαγικές δυνάμεις!

Eleanna 

Paidi.gr Όλα για το παιδί

Επεξεργάστηκε από vicky86




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...