Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Εγώ μαθαίνω να είμαι μητέρα


    <p>Σε μια κοινωνία που ασχολούνται όλοι με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσει ένα παιδί, τώρα που έγινα μητέρα, νοιώθω την ανάγκη να εναρμονίζονται τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μου, με το τι είναι απαραίτητο για μένα ,για να είμαι μια καλά ισορροπημένη μητέρα.</p>

Είμαι σίγουρη ότι αδιάκοπη αναζήτηση,σε κάνει να είσαι κοντά στα πράγματα που συμβαίνουν …..

Έτσι, τώρα μαθαίνω ξανά να είμαι γυναίκα και μητέρα. Εγώ μαθαίνοντας πώς να βιώνω ακριβώς τα συναισθήματά μου, χωρίς να στερώ από τα παιδιά μου την ατομική αξιοπρέπεια τους και την αίσθηση των συναισθημάτων τους.

Μαθαίνω ότι ένα υγιές παιδί θα έχει το δικό του σύνολο συναισθημάτων και χαρακτηριστικά που είναι αποκλειστικά δικά του. Και, πολύ διαφορετικα από τα δικα μου. Μαθαίνω τη σημασία των ειλικρινών ανταλλαγών των συναισθημάτων, επειδή τα προσχήματα δεν ξεγελάσουν τα παιδιά, ξέρουν την μητέρα τους καλύτερα από ό, τι εκεινη γνωριζει τον εαυτό της .

Μαθαίνω ότι κανείς δεν ξεπερνά το παρελθόν του, εκτός αν το αντιμετωπίσει. Διαφορετικά, τα παιδιά θα απορροφήσουν ακριβώς αυτό που προσπαθεί να ξεπεράσει και να κρύψει. Μαθαίνω ότι τα λόγια της σοφίας ,δεν αξίζουν απολύτως τίποτα ,αν δεν συνοδεύονται από σοφές πράξεις…. Τα παιδιά τείνουν να είναι καλύτεροι μιμητές από το να παριστάνουν τους ακροατές. Βλέπουν και ακούν και πάνω από όλα αισθάνονται ακόμα και το παραμικρό μας συναίσθημα….

Μαθαίνω ότι η ζωή είναι γραφτό να είναι γεμάτη με τόσο πόνο και τοση ευτυχία και τοση ευχαρίστηση. Και επιτρέποντας στους εαυτούς μας να αισθάνονται ό,τι η ζωή έχει να μας προσφέρει ,οδηγεί στην ολοκλήρωση…

Μαθαίνω ότι η ολοκλήρωση δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το κρατώ τον εαυτό μου μακριά, αλλά μέσα από το δίνοντας τον εαυτό μου σε κοινή χρήση με άλλους.

Μαθαίνω ότι ο καλύτερος τρόπος για να διδάξω τα παιδιά μου να ζήσουν μια γεμάτη ζωή δεν είναι θυσιάζοντας τη ζωή μου. Είναι μέσα από τον εαυτό μου, που τον ζουν, να δουν ότι ζω μια γεμάτη ,ευτυχισμένη ζωή. Προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μου ότι έχω πολλά να μάθω ….γιατί μαθαίνω από αυτά κάθε στιγμή,είμαι σίγουρη, ότι το αφήνοντας τα ελεύθερα είναι ο καλύτερος τρόπος να τα κρατήσω………..

Μια γραφή ,γραμμένη από έναν άντρα..που προσπαθούσε να βάλει στο χαρτί …τα χέρια που ζωγράφιζαν τον αέρα, τα χεριά που μίλαγαν…από μια κωφάλαλη γυναίκα….που μόλις είχε γίνει μητέρα...

Αν τα κατάφερα…..θα το πείτε εσείς..

Dr Άρης Τσιγκρής Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος www.aristsigris.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...