Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πρησμένα πόδια; Αυτές είναι οι λύσεις για να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο

    Η διόγκωση των αστραγάλων και των ποδιών σας είναι δυσάρεστη και μερικές φορές σας εμποδίζει να κινηθείτε ελεύθερα.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την ανακούφιση της διόγκωσης από τις καθημερινές αιτίες  και μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να την αποτρέψετε. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα σας διατηρεί το υγρό, στους αστραγάλους και τα πόδια.

Συχνά εμφανίζεται και στις δύο πλευρές του σώματος και δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δείτε όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον πόνο και το πρήξιμο των ποδιών σας:

Κάλτσες συμπίεσης. Διατίθενται στο φαρμακείο, οι κάλτσες συμπίεσης παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο και αποτρέπουν τη συλλογή υγρών στα πόδια και τους αστραγάλους.

Ανύψωση. Τοποθετείστε τα πόδια σας σε όρθια στάση για να μειώσετε το πρήξιμο. Μπορείτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα με τα πόδια σας σηκωμένα και πιεσμένα στον τοίχο, μπορεί να βοηθήσει.

Άσκηση. Μετακινήστε τα γόνατά σας και χαλαρώστε και επεκτείνετε τους αστραγάλους σας για ανακούφιση.

Απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, καθώς και να βελτιώσει την υγεία σας συνολικά.

Άλατα Epsom. Απολαύστε με τα πόδια και τους αστραγάλους σας για 15 έως 20 λεπτά σε ένα δροσερό λουτρό γεμάτο με άλας Epsom για να ανακουφίσετε τον πόνο που σχετίζεται με οίδημα. Εάν έχετε διαβητική νευροπάθεια στα πόδια σας, ελέγξτε πρώτα το νερό με τα χέρια σας, για να αποφύγετε την έκθεση των ποδιών σας σε ακραίες θερμοκρασίες.

Συμπληρώματα μαγνησίου. Είναι πιθανόν η προσθήκη 200 έως 400 mg μαγνησίου στην καθημερινή διατροφή σας να σας βοηθήσει να περιορίσετε την κατακράτηση νερού και τον πόνο σας. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε το συμπλήρωμα.

Πότε πρέπει να δείτε το γιατρό σας:

Εάν εμφανίσετε εξελκώσεις στα πόδια ή φλύκταινες, καλέστε το γιατρό σας. Οι κυψέλες και οι πληγές μπορεί να σας προκαλέσουν λοίμωξη. Επίσης, παρακολουθείτε τα πόδια σας. Τα παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά λόγω διόγκωσης συχνά κόβουν το δέρμα σας και δημιουργούν πληγές.

Το πιο σημαντικό, εάν η διόγκωση εμφανίζεται μόνο στη μία πλευρά, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας. Θα μπορούσατε να είστε σε κίνδυνο για μια βαθιά φλεβική θρόμβωση.

Επίσης:

  • Κάντε μια σύντομη βόλτα κάθε ώρα.
  • Πίνετε οκτώ έως 10 ποτήρια νερό καθημερινά.
  • Περιορίστε τη λήψη αλατιού.
  • Τοποθετήστε τηλεφωνικά βιβλία ή τούβλα κάτω από τα πόδια του κρεβατιού σας για να σηκώσετε τα πόδια σας τη νύχτα.

Υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για τη στήριξη της χρήσης αιθέριων ελαίων για τη μείωση της διόγκωσης. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι με μέντα, έλαιο ευκαλύπτου ή λεβάντα και χαμομήλι.

Πηγή




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...