Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πώς να προετοιμάσετε το σώμα σας για να μείνετε έγκυος

    Το να μπορέσει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί, δεν σημαίνει πως από την πρώτη προσπάθεια θα πετύχει αυτό που τόσο επιθυμεί. Άλλα ζευγάρια προσπαθούν για μήνες και άλλα για χρόνια ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια η γυναίκα οφείλει να προετοιμάσει αλλά και να μάθει να ακούει το σώμα της ώστε να μπορέσει να μείνει έγκυος. Μάθετε πιο κάτω τους τρόπους ώστε να καταφέρετε να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση…

Κοινώς, δεν σημαίνει πως επειδή είστε έτοιμες να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί ότι αυτό θα συμβεί εδώ και τώρα. Κατά μέσο όρο, ένα υγιές ζευγάρι χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να καταφέρει να κάνει παιδί. Σκεφτείτε πως ζευγάρια προσπαθούν για χρόνια ή άλλα δεν καταφέρνουν ποτέ να κάνουν παιδί από μόνα τους και θέλουν ιατρική βοήθεια. Μην απογοητευτείτε και μην το βάλετε κάτω.

Δεν είναι κάτι μαγικό…

Προσπαθήστε να γνωρίσετε και να ακούσετε το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε να μείνετε έγκυος γρηγορότερα. Η εγκυμοσύνη δεν γίνεται με τρόπο μαγικό, δηλαδή «τώρα θέλω μωρό, τώρα θα το κάνω».

Γνωρίστε τον κύκλο σας.

Ένας συνηθισμένος κύκλος περιόδου είναι 28 μέρες. Σε αυτόν τον κύκλο η παρουσία αίματος συνήθως διαρκεί 3 με 7 μέρες. Μετά, το σώμα προετοιμάζεται για την ωορρηξία η οποία συμβαίνει την 14η μέρα από την πρώτη μέρα της περιόδου.

Πριν την ωορρηξία το σώμα σας σάς αποκαλύπτει κάποια σημάδια ωορρηξίας όπως αύξηση στις κολπικές εκκρίσεις (συνήθως μοιάζουν με ασπράδια αυγών, είναι ελαστικές και γλιστερές στην υφή), μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, ελαφρύς πόνος ή ενοχλήσεις στην περιοχή των ωοθηκών.

Μάθετε πώς να προετοιμαστείτε.

Οφείλετε να ακολουθήσετε όλες τις προετοιμασίες ώστε να μείνετε έγκυος. Το φυλλικό οξύ είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της καλής υγείας και ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν. Το φυλλικό οξύ βοηθά να ωριμάσει το ωάριο και να διασφαλίσει πως δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε γενετικές ανωμαλίες που ενδέχεται να οδηγήσουν στην αποβολή.

Τροφικές πηγές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι τα σκούρα, πράσινα, πλατύφυλλα λαχανικά, το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το πορτοκάλι, οι ντομάτες, οι φράουλες, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το αχλάδι, ο κρόκος αυγού, οι φακές, ορισμένα είδη φασολιών, οι πατάτες, η μαγιά μπίρας, τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα φιστίκια, το συκώτι.

Βρείτε τρόπους ώστε να χαλαρώνετε. Μην σκέφτεστε συνεχώς την εγκυμοσύνη. Το να θέλετε τόσο πολύ να μείνετε έγκυος και να το σκέφτεστε και να το συζητάτε όλη μέρα, τότε αυτό δεν θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί. Χαλαρώστε, κρατήστε τον εαυτό σας σε ηρεμία και μειώστε το άγχος ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Επεξεργάστηκε από admin




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...