Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οι πρώτες μέρες μετά τη γέννα!


    <p>Η περίοδος της εγκυμοσύνης και αυτή μετά τη γέννα, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες για τη γυναίκα.</p>

Οι πρώτες ημέρες μάλιστα μετά τον τοκετό, προκαλούν μεγάλο στρες και πίεση στη νέα μαμά, καθώς υπάρχει πληθώρα αλλαγών τόσο στην ψυχολογία, όσο και στο σώμα.

Η λοχεία, είναι η χρονική περίοδος, από την στιγμή του τοκετού και διαρκεί μέχρι 6 εβδομάδες. Οι ορμόνες «χτυπούν» κόκκινο, και οι αλλαγές πολλές οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη σε διάστημα ακόμη και λίγων λεπτών. Από τη μία ζεσταίνεστε, από την άλλη ιδρώνετε. Από τη μία νιώθετε χαρά, από την άλλη θέλετε να κλαίτε.

Καταρχήν αυτό που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι ο οργανισμός έχει υποστεί ένα σοκ. Μέσα σε αυτές τις λίγες εβδομάδες, χάνονται απότομα τα περισσότερα κιλά της εγκυμοσύνης, οι μεταβολές στο στήθος είναι πολλές, είτε η γυναίκα θηλάζει είτε όχι, ενώ σε αυτό το διάστημα έχουμε και την συστολή της μήτρας.

Η περίοδος αυτή, χαρακτηρίζεται και από τα «λόχεια», όπου οι νέες μαμάδες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι. Είναι τα υγρά τα οποία εκκρίνονται από τον κόλπο, και δημιουργούνται από το βλεννογόνο. Ειδικά τις πρώτες ημέρες, για να μην πανικοβληθείτε, τα υγρά αυτά θα είναι αρκετά σε ποσότητα, ενώ θα αποτελούνται από αίμα. Όσο θα περνάει ο καιρός τα λόχεια, θα μειώνονται και από την 15η μέρα κι έπειτα, θα γίνονται κιτρινωπά μέχρι σιγά σιγά να σταματήσουν.

Όταν οι ωοθήκες θα επιστρέψουν στην φυσιολογική τους λειτουργία και έρθει και η πρώτη ωορρηξία, αυτά σταματούν.

Πηγή:stogiatro.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...