Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι! Πως θα αντιμετωπίσετε τους ζεστούς μήνες;


    <p>Είστε από τις μέλλουσες μαμάδες που διανύετε την περίοδο της εγκυμοσύνης σας τους καλοκαιρινούς μήνες;</p>

Η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό με τα λίγα κιλά που πιθανόν έχετε πάρει μπορεί να γίνει ανυπόφορη! Παρακάτω σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για να απολαύσετε το καλοκαίρι σας και να περάσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τους καυτούς αυτούς μήνες!

Ενυδάτωση! Αποφύγετε να κάθεστε πολλές ώρες στον ήλιο και αναζητήστε σκιά και δροσιά. Πολύ σημαντικό είναι να πίνετε πολλά υγρά. Εκτός από άφθονο νερό πίνετε πολλούς φυσικούς χυμούς και γάλα για να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνεται με την έντονη εφίδρωση.

Ελαφριά γεύματα! Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και μειώστε το αλάτι στα φαγητά σας για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα. Ελαφριά γεύματα με φρούτα και λαχανικά όπως δροσερές σαλάτες και χυμούς με φρέσκα φρούτα είναι μια ιδανική και υγιεινή επιλογή.

Χαλάρωση και ξεκούραση! Η ζέστη, τα παραπανίσια κιλά και το βάρος της κοιλιάς σίγουρα σας προκαλούν δυσφορία. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, τα μέρη με συνωστισμό, περιορίστε τις πολλές δουλειές και ρίξτε το στον ύπνο, την χαλάρωση και την ξεκούραση!

Κάντε κομπρέσες με κρύο νερό! Η τεχνική αυτή βρέχοντας με μια κρύα κομπρέσα το μέτωπο και τον αυχένα σας θα σας ανακουφίσει από την υπερβολική ζέστη και θα σας βοηθήσει να μειώσετε την θερμοκρασία του σώματος σας!

Οάσεις δροσιάς! Δυναμώστε το κλιματιστικό και φροντίστε ο αέρας να μη χτυπά πάνω σας αλλά να διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο. Ακόμα προσέξτε τα φίλτρα να είναι καθαρά γιατί διαφορετικά δημιουργούνται μύκητες και βακτήρια.

Ελαφριά και δροσερά ρούχα! Προτιμήστε λινά και βαμβακερά και που βοηθούν το δέρμα σας να αναπνέει και δεν προκαλούν έντονη εφίδρωση και ξεχάστε τα συνθετικά και πολύ στενά ρούχα. Επίσης καλό θα είναι να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα, τα οποία δεν τραβούν όσο τα σκουρόχρωμα τις ακτίνες του ηλίου.

Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και καπέλο! Φορέστε κάθε μέρα αντηλιακή κρέμα πλήρης προστασίας με πολύ ψηλό δείκτη προστασίας τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο και μην ξεχνάτε το καπέλο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται οι γυναικείες ορμόνες και αυτό προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση της μελανίνης. Για το λόγο αυτό αποφύγετε τις ακτίνες του ηλίου και προστατέψτε το σώμα και το πρόσωπο με τις ειδικές αντηλιακές κρέμες!

Αντιμετωπίστε κράμπες και πρηξίματα! Το καλοκαίρι να πόδια ιδρώνουν, γλιστρούν και λόγω του μεγαλύτερου σωματικού βάρους πρήζονται περισσότερο. Αποφύγετε την ορθοστασία και φοράτε κατάλληλα ανατομικά παπούτσια που θα ανακουφίζουν τα πόδια σας και θα κάνουν τις βόλτες και τους περιπάτους σας σας ευχάριστους και ανώδυνους!

Επίσης ένα μασάζ θα σας ανακουφίσει πολύ και θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της αίσθησης του πρηξίματος. Όσον αφορά της κράμπες τροφές όπως τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ, το γιαούρτι και τα βερίκοκα βοηθούν στον περιορισμό τους.

Άσκηση και πολλές βουτιές! Η μεγαλύτερη πηγή δροσιάς για το καλοκαίρι είναι η θάλασσα! Το κολύμπι και οι βουτιές είναι η καλύτερη επιλογή για να ασκηθείτε, να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε.Το κολύμπι διώχνει την ένταση, μειώνει το πρήξιμο στα πόδια, τονώνει το σώμα και το βοηθάει να χαλαρώσει. Άλλη μια σίγουρη επιλογή είναι το γνωστό περπάτημα. Ένας περίπατος νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Συχνά ντους με χλιαρό νερό! Θα σας τονώσουν γιατί ένα ντους έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας και για την διάθεση σας! Έτσι εσείς θα αισθάνεστε φρέσκια, καθαρή και δροσερή!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...