Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Περίοδος & εγκυμοσύνη: Τι ισχύει στην πραγματικότητα


    <p><span style="font-size:14px;">Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως η παρουσία περιόδου, δεν αποκλείει αυτόματα το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.</span></p>

Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα; Είναι δυνατόν να συνυπάρξει η περίοδος με την εγκυμοσύνη ή απλώς είναι πιθανό τα συμπτώματα που εκδηλώνονται να προσομοιάζουν με της περιόδου;

Σύμφωνα με γυναικολόγους, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα έχουν συχνά συμπτώματα περιόδου, όπως πόνους περιόδου και ελάχιστο καφέ αίμα.

Οι δύο καταστάσεις αυτές, ωστόσο, είναι αλληλοαποκλειόμενες.

Συγκεκριμένα, το σώμα, αμέσως μετά τη σύλληψη, απελευθερώνει ορμόνες οι οποίες αποτρέπουν την εμφάνιση της περιόδου.

Μάλιστα, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα τοιχώματα της μήτρας παχαίνουν για να φιλοξενήσουν το έμβρυο. Αντίθετα, στη διάρκεια της εμμηνόρροιας, οι ιστοί αίματος που κάθονται στα τοιχώματα της μήτρας αποβάλλονται.

Τι είναι η αιμορραγία και πού οφείλεται

Η αιμορραγία που συχνά παρατηρείται στην αρχή μιας εγκυμοσύνης και συγχέεται με την περίοδο, είναι φυσιολογική αν είναι ελαφριά και σύντομη.

Οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές ή στη φάση που περνά το σώμα αμέσως μετά τη σύλληψη.

Επίσης, μία εξαιρετικά σπάνια αλλά όχι απίθανη περίπτωση είναι η σύλληψη ενώ η γυναίκα έπαιρνε αντισυλληπτικό χάπι, αφού τότε μπορεί να υπάρξει πιθανότητα αιμορραγίας στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, οι περιπτώσεις έντονης ή επίμονης αιμορραγίας μπορεί να κρύβουν κάποια σοβαρή αιτία, όπως αποβολή ή εξωμήτρια κύηση.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε τα συγκεκριμένα συμπτώματα, ο γυναικολόγος σας είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

onmed.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...