Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ύπνος και ξεκούραση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


    <p>Στους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας, θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε πιο κουρασμένες και αδύναμες.</p>

Θα νιώθετε μια είδους τεμπελιά, που εσείς που ήσασταν δραστήριες και ενεργητικές στη ζωη σας μπορεί να σας προβληματίσει και να πέσετε ψυχολογικά και αντικειμενικά.

Πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε, ότι αυτή η κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογική και ...χρήσιμη! Το σώμα σας, που απασχολείται με την μεγάλη αλλαγή όλων των εσωτερικών οργάνων, μεταδίδει μέσω της κούρασης ένα ακριβές μήνυμα. Είναι σαν να σας λέει: "ασχολούμαι με τα υπόλοιπα, κάνε λίγη υπομονή"

Εφόσον καταλάβετε ότι πρέπει να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά έχετε με ηρεμία, καλό είναι συζητήσετε με το περιβάλλον σας για την αποσυμφόρηση δραστηριοτήτων που έχετε αναλάβει εσείς.

Ο νυχτερινός ύπνος , μπορεί να γίνει δύσκολος και ακανόνιστος. Βασανίζεστε να κοιμηθείτε, ή σηκώνεστε στην καρδιά της νύχτας γιατί το παιδί κλωτσάει, ή εξ΄αιτίας ενός εφιάλτη, ή γιατί πρέπει να πάτε στην τουαλέτα. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να ξανακοιμηθείτε γιατί οι σκέψεις και οι ανησυχίες σας γιγαντώνονται.

Προσοχή, μην καταφεύγετε σε υπνωτικά ή ηρεμιστικά. Πρέπει να δείξετε υπομονή και να προσπαθείτε να χαλαρώνετε. Πριν τον βραδυνό ύπνο, πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο, και με την βοήθεια απαλής μουσικής, αφεθείτε στα χέρια του Μορφέα...

Μερικές συμβουλές

Έχετε υπ΄όψην σας, ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 8-10 ώρες ύπνου την ημέρα, ιδιαίτερα κατά τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας, που οι ρυθμοί ανάπτυξης του εμβρύου είναι ιλιγγειώδεις. Δεδομένου ότι εργάζεστε ή έχετε άλλο παιδί, η απογευματινή σιέστα είναι μάλλο...όνειρο απατηλό! Θα νιώσετε τις μπαταρίες σας να ξαναγεμίζουν μετά το πρώτο τρίμηνο.

Προσπαθήστε να μην κοιμάστε ανάσκελα-γιατί μπορεί να πιέσετε κάποια κεντρικά αιμοφόρα αγγεία - ή μπρούμυτα - γιατί θα πιέζετε η μήτρα σας. Η καλύτερη στάση για ύπνο είναι στο πλάι, με μερικά μαξιλάρια να στηρίζουν την πλάτη σας και ένα ανάμεσα στα πόδια σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...