Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η κοιλίτσα της μανούλας! Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το μέγεθος και το σχήμα της;


    <p>Υπάρχουν παράγοντες που συμβάλλουν στις διαστάσεις και στο σχήμα της κοιλίτσας της μέλλουσας μανούλας;</p>

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όπως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, έτσι και η κοιλιά κάθε μέλλουσας μανούλας δε μοιάζει με καμία άλλη.

Το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κοιλιά της εγκυμονούσας μπορεί να φανεί και να μεγαλώσει πολύ σύντομα ή μπορεί να καθυστερήσει λίγο καιρό να εμφανιστεί. Όπως και να έχει όμως το μέγεθος δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το μέγεθος του μωρού.

Επίσης το μέγεθος της κοιλιάς δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί για την έκβαση της εγκυμοσύνης σας και για τη υγεία του μωρού που κυοφορείτε. Αν παρ'όλα αυτά έχετε αμφιβολίες σε περίπτωση που η κοιλιά σας είναι πολύ μικρή ή αρκετά μεγάλη, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας και ένα υπερηχογράφημα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς είναι η ποσότητα του αμνιακού υγρού. Ανάλογα με τη ποσότητα του υγρού στον αμνιακό σάκο, η κοιλιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη και περισσότερο στρογγυλεμένη ή μυτερή.

Η συχνότητα της εγκυμοσύνης επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μέγεθος της κοιλιάς. Αν έχετε μείνει για δεύτερη φορά έγκυος πιθανότατα η κοιλίτσα να μεγαλώσει πιο σύντομα αφού έχει ήδη προσαρμοστεί ξανά στις ίδιες συνθήκες. Σε κάθε επόμενη εγκυμοσύνη η κοιλιά συνήθως μεγαλώνει στο πλάτος.

Άλλος παράγοντας είναι η μυική μάζα. Μια γυμνασμένη γυναίκα έχει συνήθως μικρότερη κοιλίτσα καθώς οι μυς στην κοιλιακή χώρα συγκρατούν το έμβρυο.

Η ανατομία του σώματος δείχνει πολλά επίσης για το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς. Όσο πιο στενή λεκάνη έχει η μανούλα τόσο πιο πεταχτή θα είναι και η κοιλίτσα της. Αν επίσης καμπουριάζει είναι λογικό και η κοιλιά της να μην είναι τόσο εμφανής.

Η θέση του μωρού στην κοιλιά μπορεί να αλλάξει το μέγεθος και το σχήμα της. Αν για παράδειγμα το μωράκι ξαπλώσει τότε η κοιλιά θα ανοίξει κατά πλάτος. Αν το μωράκι είναι προς τα μέσα η κοιλίτσα θα δείχνει μικρότερη.

Τέλος, το μέγεθος της κοιλιάς δε φανερώνει πάντα και το μέγεθος του μωρού. Μπορεί από μια μεγαλύτερη κοιλιά να βγει μικρότερο μωρό και από μια μικρή ένα μεγαλύτερο.Το έμβρυο μπορεί είναι μικρότερο από το κανονικό σε κάποιο μήνα της εγκυμοσύνης και να μεγαλώσει περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Έτσι θα μεγαλώσει παράλληλα και η κοιλιά της μανούλας. Όμως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Το μωράκι να είναι δηλαδή σε κάποιο μήνα μεγαλύτερο από το φυσιολογικό. Το μέγεθος του μωρού εξαρτάται και από άλλους σημαντικούς παράγοντες όπως το βάρος που παίρνει η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη κ.α.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...