Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Η αποκατάσταση της καλής φυσικής κατάστασης μετά την εγκυμοσύνη


    <p>Αν δε υπάρχουν ιδιαίτερες επιπλοκές, η νέα μανούλα δε θεωρείται πως είναι σε ανάρρωση γιατί δεν ήταν ποτέ άρρωστη.</p>

Η ολοκληρωτική επάνοδος της φυσικής κατάστασης θα έρθει από τη φυσιολογική σειρά των πραγμάτων και αρκεί να ενισχυθεί με λίγες συνεχείς ασκήσεις χωρίς υπερβολές.

Ακόμα και μόνο ένας καλός περίπατος κάνει πολύ καλό στους μύες του σώματος. Αν ο καιρός το επιτρέπει ένας περίπατος με το μωράκι στο μάρσιπο, και πιθανότατα σε μέρη που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, είναι από τις πιο απλές και τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για να διευκολυνθεί η αποκατάσταση της φυσικής κατάστασης και της καλής διάθεσης.

Μια άλλη πολύ καλή άσκηση είναι ο χορός. Αρκεί να δυναμώσετε τη μουσική, να βγάλετε τα παπούτσια και να αφεθείτε στο ρυθμό γιατί όχι; ...και με το μωράκι στην αγκαλιά σας!

Για να βοηθήσετε την κοιλιά να έρθει ξανά στην κανονική κατάσταση μέσα σε λίγες εβδομάδες, είναι καλό να εφαρμόζετε με σταθερό τρόπο τις ασκήσεις που μάθατε να κάνετε στα πλαίσια των μαθημάτων προετοιμασίας για τον τοκετό. Χρειάζονται για να δυναμώσουν τους μύες της κοιλιάς.

Αρχικά και οι μύες της λεκάνης, εκείνοι που έκαναν τη μεγαλύτερη προσπάθεια στη διάρκεια του τοκετού θα φανούν αδύναμοι και πλαδαροί. Είναι σημαντικό να επαναληφθούν το συντομότερο οι ασκήσεις σύσφιξης και χαλάρωσης της περιοχής της λεκάνης για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, όπως η πρόπτωση και οι συσπάσεις στο ουροποιητικό σύστημα.

Γενικά, οποιαδήποτε σωματική άσκηση που αναπτύσσεται κανονικά και χωρίς διακοπές χρειάζεται για την αποκατάσταση της καλής φυσικής μας κατάστασης. Μόλις η νέα μητέρα αισθανθεί δυνατή είναι καλό να επαναλάβει τις αθλητικές δραστηριότητες που είχε πριν την εγκυμοσύνη.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...