Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Περίεργες παραδόσεις για την εγκυμοσύνη σε διάφορες χώρες του κόσμου


    <p>Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν πολύ περίεργες παραδόσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη και τις μέλλουσες μαμάδες.</p>

Κάποια από αυτά τα μέρη είναι η Μογγολία, η Κίνα, η Τζαμάικα και η Ρωσία. Ας δούμε όμως ποιες παραδόσεις επικρατούν σε κάθε μια χώρα ξεχωριστά.

Μογγολία

Οι μέλλουσες μαμάδες στη Μογγολία απαγορεύεται να αγγίξουν η μία την άλλη. Σύμφωνα με αυτή την παράδοση επικρατεί η αντίληψη ότι αν μια έγκυος ακουμπήσει κάποια άλλη θα αλλάξει το φύλο του παιδιού.

Τζαμάικα

Οι εγκυμονούσες στη Τζαμάικα οι γυναίκες δεν πίνουν πολύ γάλα. Η παράδοση λέει πως αν η μέλλουσα μαμά καταναλώνει μεγάλες ποσότητες γάλακτος το μωράκι της υπάρχει πιθανότητα να βγει με πιο ανοιχτό δέρμα.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία όποια γυναίκα μείνει έγκυος δε πρέπει να έρθει σε επαφή με γάτες και σκύλους. Όχι από φόβο για την υγεία της αλλά σύμφωνα με την παράδοση το μωρό θα γεννηθεί πολύ τριχωτό!

Κίνα

Στην Κίνα ο πατέρας του παιδιού μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του κοντά σε αναμμένα κάρβουνα έτσι ώστε ο τοκετός να είναι ασφαλής! Οι μέλλουσες μαμάδες δε πρέπει να εκδηλώνουν έντονα συναισθήματα τους όπως να γελάνε και να φωνάζουν. Δεν πρέπει να πηγαίνουν σε κηδείες γιατί θα φέρει κακοτυχία στην εγκυμοσύνη τους

Μία περίεργη παράδοση που είχαν παλιότερα στη Ρωσία είναι οι μελλοντικοί γονείς να αποκαλύπτουν τα ονόματα των πρώην τους για να γίνει πιο εύκολος ο τοκετός!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...