Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Μέσα μεταφοράς κι εγκυμοσύνη


    <p>Γενικά, το να ταξιδεύετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν απαγορεύεται εάν παίρνονται κάποιες προφυλάξεις ώστε το ταξίδι να μην είναι πολύ κουραστικό.</p>

Αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο , αεροπλάνο ή πλοίο δεν έχουν αντικειμενικές αντενδείξεις και για το αν μπορεί να τα ανεχτεί η έγκυος, αυτό εξαρτάται από την γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται. Η μοτοσυκλέτα όμως, απαγορεύεται εντελώς.

Μπορεί, σε μερικά μέσα μεταφοράς να υπάρχει έντονη ναυτία ή εμετός, αλλά δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν προϊόντα κατά της ναυτίας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Συνεπώς, θα πρέπει να προβλέπετε κάτι τέτοιο και να το περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όσο για τα υπόλοιπα, αρκούν κάποιες λογικές σκέψεις:

- εάν το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο, είναι καλύτερα να κάνετε συχνές στάσεις

- εάν έχει πολύ ζέστη κατά την διάρκεια του ταξιδιού, είναι καλύτερα να ταξιδεύετε σε πιο κατάλληλες ώρες με δροσιά

- εάν ταξιδεύετε με το τρένο, καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση νωρίτερα

Ο κανονισμός των αεροπορικών γραμμών , προβλέπει περιορισμούς στη μεταφορά εγκύου. Κάποιες αεροπορικές γραμμές, ζητούν μια ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει στην έγκυο να ταξιδέψει άν η έγκυος έχει επιπλοκές, είναι δίδυμη ή προβλέπεται ο τοκετός μέσα σε 4 εβδομάδες.

Σε ότι αφορά μετακίνηση με αυτοκίνητο, είναι σκόπιμο να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλειά σας , ιδιαίτερα αν οδηγείτε εσείς.

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, επιτρέπει στις έγκυες γυναίκες να μην φορούν ζώνη ασφαλείας- κατόπιν βεβαίωσης του γυναικολόγου.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, να τη χρησιμοποιείτε: προμηθευτείτε το μοντέλο τριών σημείων με τη διαγώνια λωρίδα που τοποθετείτε μεταξύ στήθους και κοιλιάς και στηρίζεται κάτω από την κοιλιά. Η ζώνη θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ακόμη και όταν το αυτοκίνητο διαθέτει αερόσακο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...