Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα κατά την εγκυμοσύνη;


    <p>Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προβληματίζει τις μέλλουσες μανούλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αν θα μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Όταν η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και εξελίσσεται ομαλά χωρίς προβλήματα η απάντηση είναι ναι αλλά με λίγη προσοχή.</p>

Πριν πάτε για μπάνιο, καλό είναι να σκεφτείτε τα παρακάτω:

Επιλέξτε παραλίες καθαρές. Καλό θα είναι να μην επισκέπτεστε πολυσύχναστες παραλίες για να αποφύγετε το ενδεχόμενο κάποιας μόλυνσης,.

Το κολύμπι είναι μια πολύ καλή άσκηση στην εγκυμοσύνη γιατί δεν καταπονεί τα γόνατα και την σπονδυλική στήλη. Κολυμπήστε ελεύθερα, αλλά χωρίς υπερβολές και φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα σας έναν συνοδό για να σας βοηθήσει όταν το χρειαστείτε.

Αποφύγετε να κολυμπάτε όταν έχει πολύ κύμα.

Τα θαλάσσια σπορ είναι απαγορευμένα για τις εγκύους.

Φροντίστε να αλλάζετε το μαγιό σας αμέσως μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την ανάπτυξη μυκητιάσεων ή κολπίτιδας.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Η επιδερμίδα της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Ακόμα η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την θερμοκρασία στην αμνιακή κοιλότητα και ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την αιμάτωση του εμβρύου από τον πλακούντα. Μην επισκέπτεστε παραλίες μεταξύ 11.00 πμ - 15.00 γιατί ο ήλιος αυτές τις ώρες καίει πολύ.

Μην κάνετε ηλιοθεραπεία και επιλέξτε ένα μέρος με σκιά για να καθίσετε.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση σας στον ήλιο και να το ανανεώνετε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

Φοράτε πάντα καπέλο.

Να έχετε πάντα μαζί σας νερό και να μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ συχνά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...