Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Δίαιτα σε λογικά πλαίσια!


    <p>Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνει έμμονη ιδέα ο έλεγχος του βάρους. Αν υπάρχουν εμφανή προβλήματα, ο γιατρός είναι αυτός που θα τα διορθώσει και θα δώσει πρακτικές συμβουλές και οδηγίες.</p>

Κάθε μέλλουσα μητέρα που ακολουθεί μια δίαιτα αδυνατίσματος ή ένα ιδιαίτερο διαιτητικό καθεστώς (π.χ. χορτοφαγία) θα πρέπει να το αναφέρει στον γυναικολόγο, ο οποίος θα προτείνει τα απαραίτητα συμπληρώματα ή μετατροπές.

Είναι πολύ χρήσιμο να θυμάστε ότι στην εγκυμοσύνη καλό είναι να μην έχετε πολύ χαμηλό βάρος ή να ακολουθείτε μια πολύ αυστηρή δίαιτα. Όποιες πρέπει να προσέχουν για να μην μείνουν υπερβολικά αδύνατες (κυρίως αν αισθάνονται για πολύ ανόρεχτες) πρέπει να κάνουν πραγματικά προσπάθεια ώστε να μην εγκαταλείπουν απολύτως κανένα από τα απαραίτητα τρόφιμα. Καλύτερα να τρώτε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά να μείνετε για πολύ νηστικές. Το ίδιο ισχύει και για εκείνες που υποφέρουν από ναυτίες οι οποίες εμποδίζουν την πραγματοποίηση κανονικών γευμάτων.

Για εκείνες αντίθετα που πρέπει να προσέχουν τα κιλά τους, είναι καλύτερα να μειώσουν τις ποσότητες όλων των τροφών παρά να εγκαταλείψουν εντελώς κάποιες κινδυνεύοντας να χαλάσει η ισορροπία των διατροφικών συστημάτων. Οι περιορισμοί δε πρέπει να αφορούν στην ποικιλία των τροφών αλλά στην ποσότητά τους.

Το μοναδικό πράγμα που πραγματικά απαγορεύεται είναι να προσπαθείτε να σκοτώσετε την πείνα σας παίρνοντας φάρμακα που σταματούν την όρεξη ή παίρνοντας διουρητικά και θυροειδικές ορμόνες που έχουν τοξικά αποτελέσματα στο έμβρυο.

Γενικά η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε να τρέφεστε με περισσότερη ποιότητα (φυτικά προϊόντα που απαιτούν λίγες διαδικασίες) και στη σωστή ποσότητα που είναι απαραίτητη για τη μαμά και το παιδί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...