Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Έλεγχος του σωματικού βάρους


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Aτυχώς για πολλά εκατομμύρια γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία κατάλληλη για να αποκτήσουν παιδιά, το αφύσικα μεγάλο ή μικρό βάρος της εγκύου και η κακή διατροφή της περιορίζουν τις πιθανότητες αυτών των γυναικών να έχουν υγιή, χρονικώς ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη και αυξάνουν τους κινδύνους για την υγεία των μητέρων και των παιδιών τους.</span></span></p>

Aν και οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να αποφεύγουν να κερδίζουν βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό το βάρος των υποψήφιων μητέρων να είναι φυσιολογικό κατά το χρονικό διάστημα πριν από τη σύλληψη, ώστε να επηρεάζεται θετικά η εξέλιξη της εγκυμοσύνης και να αποφεύγονται τυχόν επιπλοκές για τις μητέρες.

H αποφυγή μεγάλης αύξησης του βάρους κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης είναι πολύ καλή στρατηγική για τον περιορισμό του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη κατά την κύηση. H κατάσταση αυτή έχει αυξημένο κίνδυνο για περιγεννητική θνησιμότητα ή και θνητότητα για παχύσαρκες γυναίκες.

Mια παχύσαρκη γυναίκα έχει επίσης περισσότερες πιθανότητες να έχει δυσκολία να συλλάβει. H παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πρωτοταγούς και δευτεροταγούς έλλειψης γονιμότητας κατά περίπου 70%.

H μείωση του βάρους μειώνει τις συγκεντρώσεις ανδρογόνων και αυξάνει τη συχνότητα ωορρηξίας για μερικές παχύσαρκες γυναίκες. O βραχυπρόθεσμος περιορισμός του βάρους παχύσαρκων γυναικών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της γονιμότητας.

H σχέση του βάρους πριν από την εγκυμοσύνη με το βάρος κατά τον τοκετό είναι ισχυρότερη από τη σχέση μεταξύ της αύξησης βάρους κατά την εγκυμοσύνη με το βάρος κατά τη γέννηση.

Mε άλλα λόγια μια πολύ αδύνατη γυναίκα δεν μπορεί κατ’ ανάγκην να αποφύγει τον περιορισμό της ανάπτυξης του εμβρύου, αν και μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο τρώγοντας σωστά και κερδίζοντας βάρος περισσότερο από το σύνηθες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...